TV Extra

Vremenska iscrpljuju­ća,

Zahtjevno je osigurati svaki veliki sportski događaj u dana

-

imske olimpijske igre Peking 2022. završavaju se u nedjelju, 20. marta, svečanosti na nacionalno­m stadionu Ptičje gnijezdo, uz prijenos na BHT 1.

Državna TV kuća prenosi olimpijska takmičenja iz Kine i cijela redakcija Sportskog programa radi punom parom.

ZPomjeranj­e termina

- Ovo je za mene veoma iscrpljuju­će. Također, vremenska razlika je zaista iscrpljuju­ći element u radu, ali mi svi volimo svoj posao, volimo sport, volimo prijenose, volimo Olimpijske igre i, zapravo – uživamo – kaže za „Avaz“urednica Sportskog programa BHT 1 Medina Šehić.

Koliko je bilo zahtjevno osigurati te prenose?

- Zahtjevno je osigurati svaki veliki sportski događaj u današnje vrijeme kada su tehnički troškovi i prava izuzetno skupi, a medijska konkurenci­ja velika. BHRT je, kao javni servis, dužan učiniti sve što je moguće kako bi osigurao emitiranje jednog ovakvog globalnog i važnog sportskog događaja. Raspored je komplicira­n, mnogo je disciplina, zbog vremenskih uvjeta česta su pomjerenja termina, ali smo uspjeli nekako složiti i realizirat­i raznovrsta­n i zanimljiv program. Uglavnom smo se bazirali na sportove koji su popularni kod naših gledalaca, alpsko i nordijsko skijanje, klizanje, umjetničko klizanje i hokej, ali sankanje, bob, curlinga...

Kako komentirat­e kritike zbog toga što mnoge sportske događaje ne prenosi državna televizija?

- To i nije pitanje za mene, ali kritike su uredu

ako se odnose na nekoga ko ima alat i ambijent za realiziran­je zadataka. je u dugogodišn­joj krizi zbog neriješeno­g pitanja naplate RTV takse i finansiran­ja, nemamo budžet za tu vrstu troška, tako da kolege i ja sve prijenose radimo iz sarajevsko­g studija.

Naša kuća je daleko od toga iako nastojimo, i u ovakvim uvjetima, osigurati što više sporta u programu.

Kako do medalje

Možete li prognozira­ti kada će BiH osvojiti neku medalju na Olimpijski­m

igrama?

- Posebnu pažnju posvećujem­o bh. olimpijci

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina