TV Extra

Mostar je moja terapija

-

sno razdvojeno­st od porodice?

- Svaki posao ima svoje dobre i manje dobre strane. U jednom periodu sam morao mnogo da radim i stvaram što je podrazumij­evalo i česta odsustva od kuće. Nije jednostavn­o pogotovo kada imate tri maloljetne kćerke. Moja žena je u tim trenucima podnijela veliki teret i bila podrška, ali i utjeha. Nekako smo zajedno ušli u ovo što se zove moja karijera i mnogo mi znači ta energija i ljubav koja dolazi iz porodičnog doma-moj vjetar u leđa. Postoji mudra izreka koja kaže da si bogat tek kad stekneš ono što ne možeš kupiti novcem, a to je porodica.

Sreća i prilika

Vaš posao je jako stresan, zahtijeva mnogo odricanja. Čega ste se Vi sve odrekli?

- Muzika je sama po sebi divna. Rijetkima se osmjehne sreća i pruži prilika da naprave karijeru i šteta je ne iskoristit­i.

Posjećujet­e li vaš rodni grad Mostar?

- Svratim relativno često do Mostara, on je moja terapija. Poželim se plavetnila neba, have i sunca. Ivo Andrić je pisao o svjetlosti koja te u Mostaru budi prije zvuka i bez koje smokve “petrovače” ne bi imale takvu

Sve te male “nesavršeno­sti” se ne mogu porediti sa zadovoljst­vom koje mi je muzika podarila. Zaista mislim da je talent koji mi je omogućio da se muzikom bavim na ovaj način i prilično lijepo živim od nje svojevrsta­n blagoslov.

Jednom prilikom ste govorili o problemima sa štitnom žlijezdom, kako se sada osjećate?

- Kažu da je problem štitne žlijezde postao slast a ni trešnje koje tamo porane već u aprilu. Kažu da s godinama rodni kraj privlači kao magnet.

Baš ovih dana, zajedno sa mojim prijatelje­m Mišom Marićem, radim na jednoj divnoj pjesmi o njemu, gradu naše mladosti.

moderna pošast.

Svaki treći čovjek ima manje ili više izražen taj problem. Mada, statističk­i više obolijevaj­u žene. Već 10 godina uzimam terapiju u vidu jedne tabletice svako jutro i mogu reći da se osjećam dobro.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina