TV Extra

Novi učesnici su lukavi i ’namazani’

Kajem se zbog postupaka iz mladosti Super zarađujem Moj menadžer je stupio u kontakt s Jalom Bratom i Bubom Corellijem

- Amina ZUKIĆ

Veliko iznenađenj­e nastalo je nakon što je Iva Grgurić odnijela trijumf u „Zadruzi“. O pobjednici rijalitija kolale su razne priče - da je “sponzoruša” i žena lakog morala. Njena životna priča nikoga nije ostavila ravnodušni­m, a veza s 30 godina starijim čovjekom bila je glavna tema na početku rijalitija. Ostali takmičari prema njoj nisu imali milosti i često je bila na meti kritika, kako kaže, najčešće neopravdan­ih. Smatra da su joj ostali ukućani tada stvarali pritisak kako bi joj osporili dolazak do finala.

Nakon pobjede Iva se željela baviti pjevanjem, željela je napisati knjigu, ali je njena karijera otišla u drugom pravcu. Punom parom radi na karijeri, uz podršku novog partnera. Za „Avaz“je otkrila bi li opet ušla u rijaliti, zbog čega se istinski kaje, šta je na sebi estetski korigirala te najavila nadolazeće projekte.

Anonimna djevojka

Šta se dešava kod Vas što se tiče karijere?

- Radila sam kao voditeljic­a, super sam se snalazila u tome, moja emisija je bila enormno gledana. Definitivn­o kvalitetno poslovno poglavlje. Moj trenutni posao je Instagram,

Ostali učesnici su Vam dodjeljiva­li etiketu “sponzoruše”, kako ste se nosili s tim?

- Nijedan epitet koji su mi oni davali me nije povrijedio niti su ostale bilo kakve posljedice, jer ne mogu me doticati riječi od osoba koje ne znaju ko sam ja zapravo. Oni nikada ne mogu biti toliko zli koliko ja mogu biti

odnosno influenser­ica sam. Zaštitno sam lice mnogih brendova, estetskih klinika, super

Javno ste govorili da ste pristalica estetske hirurgije, možete li nam otkriti šta ste korigirali?

- Volim biti lijepa i njegovana. Svaki dan treniram, vodim zdrav život i brinem o svom tijelu. Svako ko nije zadovoljan zarađujem od toga. Pokrenula sam liniju svojih haljina, koje se odlično prodaju.

Željeli ste se baviti pjevanjem, zašto ste odustali?

- Željela sam, ali nikada nisam željela imati status pjevačice jer to zaista nisam. Vrlo sam objektivna, iskreno, ja ne znam pjevati. Kada smo već kod pjevanja, nedavno je moj menadžer stupio u kontakt upravo s vašim najpopular­nijim reperima Jalom Bratom i Bubom Corellijem.

Skoro mi je to rekao, tako da čekam adekvatnu pjesmu i da uradim “brutalan” spot. Naglašavam, to mogu uraditi iz hobija, nisam pjevačica, ali kada se to desi, znam da će to biti na visini zadatka i da želim najbolju produkciju.

Biste li opet ušli u dobra. Nakon silnih vrijeđanja, maltretira­nja, fizičkog i psihičkog, nisam ni bila svjesna kakva je situacija napolju zapravo. Pobjeda mi je pokazala koliko sam prihvaćena zapravo u cijelom svijetu, spojila sam sve nacije. Moja pobjeda je dokaz da ta pravda postoji i da treba biti iskren.

„Zadrugu“?

- Ušla sam kao anonimna djevojka, a izašla svojim izgledom i želi nešto promijenit­i na sebi, ja to podržavam.

Naravno, da bude u granicama normale. Kod mene to nije tajna, od estetskih intervenci­ja sam radila grudi i nos. kao miljenica nacije i pobjednica. Nikad ne reci nikad, ali trenutno sebe ne vidim u tom okruženju. Previše je sve “fejk” postalo, novi učesnici su se baš dobro spremili i gledali su prethodne sezone, “namazani” su, lukavi. Trenutno ne razmišljam o ulasku u rijaliti.

Osim nagrade koju ste osvojili, da li Vam je rijaliti donio nešto loše?

- Definitivn­o više dobrih stvari. Mnoga vrata su mi se otvorila, svaki dan sve više napredujem. Jer kad uđete kao potpuno anonimna ličnost, budete iskreni do koske, a tamo vas dočeka 40 različitih profila ličnosti, koji vas gaze od prvog do posljednje­g dana. Vrijeđaju vas, ne biraju sredstva. Na kraju, kada izađete kao pobjednik, shvatite da su vas milioni podržavali. Narod cijeni iskrenost.

Tokom učešća otvoreno ste govorili o svojoj prošlosti, na koju, kako se isticali, niste ponosni…

- Kajem se zbog postupaka iz mladosti, ali ne kajem se što sam to otvoreno ispričala. Pokazala sam da pravda pobjeđuje, u kakvim god uslovima. Dobar čovjek se uvijek prepozna. Smatram da sam ja taj čovjek, sve što sam prošla u životu suočila sam se s tim, priznala i pokajala... Poslala sam poruku da se može, gledajući mene, nešto dobro naučiti iz mog lošeg iskustva. Sada sam novi čovjek, puno jači i nova Iva.

Loša strana

Koliko je teško neke stvari održati privatnim?

- Kada ste javna ličnost, ljude koji vas vole, a i oni koji vas ne vole, zanima sve vezano za vas. S kim izlazite, gdje živite, šta jedete i pijete, s kim ste u vezi. Preteško je sačuvati svoju privatnost. Ne mogu sa svojim dečkom izaći normalno u grad i prošetati glavnom ulicom bilo kojeg balkanskog grada, jer svi će reći: „Iva šeta s dečkom, zagrljeni su.” Fotografir­at će me, snimati i objaviti. Ljudi ne razumiju, iako sam javna ličnost, da moram i trebam imati svoju privatnost i biti bez tenzija. To je jedna od loših strana kada si javna osoba.

Šta muškarac mora imati da bi Vas osvojio?

- Prvenstven­o mora biti dobar čovjek. Neko ko može da me prati. Volim obaveze, volim imati svoj tempo, veliki sam detaljista i mora da me prati u tome. Trenutno sam ispunjena, sretna i zadovoljna. Našla sam muškarca koji posjeduje sve kvalitete, muškarca koji me kupio svojim vrlinama... Zaljubljen­a sam.

 ?? ?? Pobjednica rijaliti šoua Iva Grgurić za „Avaz“o karijeri, lju
Pobjednica rijaliti šoua Iva Grgurić za „Avaz“o karijeri, lju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina