TV Extra

Za mnoge sam luda

- Amina ZUKIĆ

stvenih problema. Kako se sada osjećate?

- Prvih deset godina dok sam se gradila, mnogo toga sam uložila. Zdravlje, živce pa sam zapostavil­a odnos sa svojom kćerkom. Punih 13 godina nisam otputovala iz Srbije, ovo mi je prvo putovanje nakon toliko vremena, to je dokaz koliko sam se žrtvovala. Svi kažu ti si Jovana Jeremić, tebi je lako, a iza mene je mukotrpni rad. Nisam vidjela život, sada želim da putujem i da nadoknadim sve. Bila sam pod stresom. Prošao je taj period mog života, sada sam se oslobodila stresa i patila sam što nisam dovoljno vremena provodila s mojom kćerkom. Odrekla sam se svega što treba jednoj osobi, nije normalno kako sam prije radila. Sada sam na „Pinku“, imam vremena za sve.

Radili ste na „Happy“televiziji kada ste izvršili transfer na „Pink“, da li je enormno porasla Vaša popularnos­t?

- Na „Happy“televiziji izgradila sam ime, tu sam ostavila zdravlje. Držala sam tu televiziju, što bi se reklo otvarala i zatvarala je. Radila sam jutarnji program, vodila rijaliti. Kada sam prešla na „Pink“, postala sam zvijezda. Život mi se promijenio

Kako reagirate na komentare da imate „rijaliti ponašanje“?

- Privatno sam sušta suprotnost od ponašanja u studiju. Javna scena zahtijeva istinu, živimo u vremenu gdje je laž normalna, a istina užasna. Za mnoge sam luda, što smijem da stanem pred otkako sam promijenil­a medijsku kuću, samo nabolje.

Da li je jedan od razloga bolja novčana ponuda?

- Finansijsk­i sam stabilnija, ja sam žena koja mora biti dobro plaćena za svoje rezultate. Prošlo je to vrijeme kada sam ja posao morala da prihvatam tek tako, ne idem ispod svog nivoa. Jedna je Jovana, jer samo ja imam takve rejtinge, moram biti dobro plaćena, vanserijsk­i. Ne bavim se najstariji­m zanatom, nikome nisam švalerka, nikad nisam druga kako privatno tako poslovno.

Žena sam koja ima dijete, koja se bori. Svom bivšem mužu nisam tražila alimentaci­ju. Kad neko to zna, mora izaći ususret cijeloj toj priči... Željko Mitrović je odriješio kesu u skladu s onim koliko vrijedim.

Postoji li neko da je odbio doći u Vašu emisiju?

- Da, postoji, ali ne kamere i kažem istinu. Neki ne razumiju moj nivo inteligenc­ije, ja sam spontana. Zato sam uspješna, došli su sada voditelji koji su imaju nekoga, rodbinske veze, neki preko kreveta. Nisam imala multimilij­ardera da me gura iz sjene, to im smeta.

želim da imenujem. Nebitna osoba koja mi je rekla: „Ne želim da završim na društvenim mrežama“... a bez mene „puni“društvene mreže. Jedina osoba koja nije željela da dođe u najgledani­ju jutarnju emisiju u Srbiji, ali razlog je što je osoba osjetila da ću postaviti jako nezgodna pitanja... Krenula sam od nule, kod mene su dolazile najveće zvijezde i obični ljudi. Prije svega sam dobar novinar, pa onda voditelj. Oni što odbiju znaju šta ih čeka.

Jednom prilikom ste rekli da ćete prethodnu godinu pamtiti po razvodu. U kakvim ste odnosima sada s bivšim suprugom?

- Nije bilo lako, ali sam bila hrabra. U fenomenaln­im smo odnosima, doživotno će ostati moj prijatelj. Prvi muž, imamo dijete, nikada se ne možemo razići. Trudim se da Lea provodi mnogo vremena s ocem. Neko sam ko propagira bolje dobar razvod nego loš brak. Imam mnogo drugova koji žive u lošem braku pa varaju svoje žene. Žive paralelne živote. Ne smiješ da dozvoliš da ni prošlog, a posebno budućeg partnera staviš u jednu poziciju stida. Šta ti možeš pružiti partneru ako si u stanju da živiš paralelni život. Ja sam se razvela i sada sam spremna za kvalitetan odnos.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina