TV Extra

Sedam godina sam se prijaviti i onda je Tifa

To je samo jedna fraza kada kažu da sam kao Tifa ili bolji od njega, to ne može niko postići firmu Sarajevo mi mnogo nedostaje Nisam

- Razgovaral­a: Lejla K ARAHMET-PUJAGIĆ

mer Čengić Čenga (56), Sarajlija koji u Americi živi od 1998. godine, oduševio je žiri, a i gledaoce svojim nastupom u emisiji „Nikad nije kasno“, koja se emitira na Novoj BH . Od prvog nastupa briljirao je interpreta­cijama pjesama Mladena Vojičića Tife.

U veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“pričao je Čenga o prijateljs­tvu s Tifom, rokenrolu, životu u dalekoj Americi, koliko mu nedostaje rodno Sarajevo i da li očekuje pobjedu u popularnom muzičkom takmičenju.

ANeki kažu da je bolji od Tife, ali on ističe da Tifu niko ne može zamijeniti i da je on sinonim rok muzike.

Da nije džaba

- Odrastao sam s Tifom, sazrio uz njegovu muziku. To je samo jedna fraza kada kažu da sam kao Tifa ili bolji od njega, to ne može niko postići – ističe Čenga.

Kako ste došli na ideju da se prijavite u emisiju „Nikad nije kasno“?

- Pokušavao sam sedam godina. Prva emisija „Nikad nije kasno“emitirala se 2016. i ja sam tada shvatio da je to za mene i da bi se uklopio. Odmah sam popunio aplikaciju i poslao, odgovorili su mi da su primili prijavu, međutim nikad me niko više nije kontaktira­o. Bio sam uporan i svake godine sam aplicirao i svake godine sam dobivao isti odgovor, dok jedan moj prijatelj nije otišao za Sarajevo i onda je sve išlo drugim tokom.

Tako da je Tifa najveći krivac, nazvao je Sašu Miloševića Mareta i rekao mu da sam mu ja prijatelj i tako sam došao u emisiju. Tifa je kriv, on je lično digao slušalicu i rekao: „Primite ovog momka“. Da nije njega bilo, možda se to opet ne bi desilo u narednih sedam godina. Ali eto nikad nije kasno.

Nadate li se pobjedi?

- Iskreno, ako svi to vide, ja to ne vidim. Prijavio sam se, jer mislim da tu pripadam. Od prvog gostovanja u emisiji nikada nisam težio pobjedi, tako i sada. Uopće mi to nije cilj. Nisam čovjek koji

voli da se takmiči, pogotovo ne u nečemu što volim kao hobi.

Rođeni ste Sarajlija.

- Rodio sam se na Koševu, imao sam godinu kada su mi roditelji dobili stan u Švrakinu, to je bilo jedno od prvih sarajevski­h naselja, sa stanovima, zgrade. Tu sam bio godinu, onda sam nakon godinu došao na

Dolac-Maltu i tu sam i odrastao, tada se zvala Čengić-Vila 1. U Americi živim od 1998. godine, a

 ?? ?? Čenga: Ne vidim se kao pobjednik
Čenga: Ne vidim se kao pobjednik
 ?? ?? Čenga i Isak Šabanović na sceni
Čenga i Isak Šabanović na sceni
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina