TV Extra

Turski glumac balkanskih korijena novi Sandokan

Riječ je o seriji iz 1976. koja je imala šest epizoda te je emitirana u više od 85 zemalja pirata koji je kao dijete izgubio kraljevstv­o Jaman će u rimejku utjeloviti

- A. HODŽIĆ

Džan Jaman dobio glavnu ulogu

Glumac kosovskih korijena Džan Jaman (Can Yaman) koji se proslavio ulogama u popularnim turskim sapunicama, a domaća publika trenutno ga može gledati u humoristič­nim serijama „Sanjalica“i „Gospodin pogrešni“na RTL Passionu. Gotovo svakodnevn­o s fanovima na društvenim mrežama dijeli zgode iz svog poslovnog i privatnog života, a najviše lajkova dobivaju objave na kojima je oskudno obučen.

Nova verzija

Tridesetdv­ogodišnji glumac kojeg mnogi zovi 'turski Jason Momoa', dobio je glavnu ulogu u novoj verziji popularne serije „Sandokan“. Podsjećanj­a radi, riječ je o seriji iz 1976. koja je imala šest epizoda te je emitirana u više od 85 zemalja. Jaman će u rimejku utjeloviti pirata koji je kao dijete izgubio kraljevstv­o zbog engleske invazije pa postaje vođa odmetnika.

Harizmatič­ni glumac rođen je u Istanbulu 1989. godine, a korijene vuče s Kosova te iz Sjeverne Makedonije. Od djeda s majčine strane naslijedio je ljubav prema jezicima, naime njegov djed je govorio šest jezika, a uz maternji turski govori talijanski, engleski i francuski. Završio je jezičku gimnaziju i to kao najbolji učenik s najvišom ocjenom od utemeljenj­a te obrazovne ustanove.

Dio srednje škole proveo je u Americi, a po povratku u Istanbul upisao je pravni fakultet i završio ga 2012. godine te počeo raditi u struci, u kompaniji „Pricewater­houseCoope­rs“, te pisati članke za ekonomsku rubriku u novinama „Dunya“. Tokom godišnjeg odmora popustio je nagovoru prijatelja i prijavio se za audiciju za televizijs­ku seriju i dobio ulogu. Prvi veliki uspjeh ostvario je u seriji „Dolunay“2016. godine. Turski mediji pisali su da se često sukobljava­o s tri godine starijom glumicom iz serije Selen Sojder (Soyder) te ju je vrijeđao, zbog čega je završio na sudu i morao platiti novčanu kaznu.

Vojska fanova

Serija 'Sanjalica', u kojoj je utjelovio Džana Devita (Can), svjetski poznatog fotografa, avanturist­u zaljubljen­og u prirodu, fotografij­u i sport, koja mu je donijela vojsku fanova. Na setu mu je partnerica bila Demet Ozdemir, s kojom je navodno bio u vezi. I dok su mnogi turski glumci godinama gradili karijeru, Jaman je postao popularan gotovo preko noći i pridobio je simpatije gledaoca

PROŠLE godine se našao na listi najprivlač­nijih muškaraca.

zahvaljuju­ći ulogama u serijama „Između dvije vatre“i „Džan“.

Zadnjih godina živi u Italiji gdje je među ostalim osvojio srce najpoznati­je sportske novinarke na svijetu Dilete Leot (Dilette Leotte), no nakon nekoliko sedmica njihova veza je pukla. Govoreći o svojoj idealnoj ženi, rekao je da one koje se ponašaju poput muškaraca i glasne su neće nikada privući njegovu pozornost, a ne privlače ga ni misteriozn­e žene. Privlače ga one koje su vesele te mu je jako važna energija koju imaju, uz miris i boju glasa.

Kada je riječ o vježbanju, nikada ga ne pres

kače, naročito sada kada se priprema za ulogu u „Sandokanu“. Ranije se bavio košarkom, a trenutno je posvećen borilačkim vještinama. Smatra da bi se 'ljudi koji dobro rade trebali i dobro zabavljati jer se mozak ne odmara samo spavanjem, nego i uživanjem'.

Vesele ga i zabavljaju putovanja u inozemstvo, a uzbuđuje i usrećuje istraživan­je novih mjesta i država. Ludilo koje je nastalo u Grčkoj, Španiji, Italiji i Srbiji kad je ondje promovirao svoje projekte može se usporediti s ludilom kakvo izazivaju holivudski glumci.

 ?? ?? Jaman: Postao popularan
Jaman: Postao popularan
 ?? ??
 ?? ?? preko noći
preko noći

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina