TV Extra

Opijala se od sedme godine

Glumica se, inače, od 2018. bori s multiplom sklerozom

-

Glumica Selma Bler (Blair) je u memoarima “Mean Baby” detaljno opisala svoju borbu s alkoholom koja je počela još u djetinjstv­u i trajala je nekoliko desetljeća.

- Prvi put kad sam se napila, to mi je bilo otkriće. Te godine imala sam sedam godina i na stolu smo imali točenog vina. Niko nije obraćao pažnju na to koliko ja pijem... Napila sam se te večeri. Jako sam se napila. Na kraju su me stavili u krevet pored moje sestre. Ujutro se nisam mogla sjetiti kako sam došla u krevet - rekla je glumica.

Kaže da se u djetinjstv­u nije opijala, ali bi popila po gutljaj pića kad god bi je uhvatila anksioznos­t.

Njeno alkoholizi­ranje eskaliralo je u tinejdžers­kim godinama. Na jednom putovanju je bila silovana nakon što je cijeli dan pila alkohol.

- Ne znam jesu li me obojica silovala, ali jedan od njih definitivn­o jest. Bila sam mirna i čekala da to prođe. Voljela bih da mogu reći da je ono što mi se dogodilo te noći bila anomalija, ali nije. Silovana sam, više puta, zato što sam bila previše pijana da kažem: “Molim vas, stanite” - rekla je Bler. Trijezna je od 2016. Glumica se, inače, od 2018. bori s multiplom sklerozom.

 ?? ?? Bler: Zaprepasti­la javnost
Bler: Zaprepasti­la javnost

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina