TV Extra

Još nisam strukcije

Eš“Tačno znam kroz što prolaze takmičari

- L. KARAHMET-PUJAGIĆ

Sjedite u žiriju s profesiona­lnim plesačima i koreografi­ma, koliko je to teže ili lakše?

- Nisam mogla poželjeti bolji tim i sjajno se slažemo. Larisa, Marko i Igor su zaista sjajni ljudi, vrsni plesači i koreografi i moram priznati da uživam raditi s njima.

kovalo u mnogočemu u životu, pa sam željela to podijeliti pokušati prenijeti na nove takmičare. Odlučila sam da ću biti pravedna i poticajna prema kandidatim­a, s konstrukti­vnim komentarim­a.

Kako je sjediti u žiriju, a kako je bilo takmičiti se?

- Teško je to objasniti, zapravo, kod mene se te dvije uloge i dalje miješaju. Tačno znam kroz što prolaze takmičari, sve uspone i padove morala tokom šoua, svako razočarenj­e, svako lupanje srca dok čekaju eliminacij­e, svaku neprospava­nu noć, što od bolova mišića, što od treme i razmišljan­ja „što mi je ovo trebalo“. Shvatila sam da je takmičarim­a drago u žiriju imati nekog “svog”. Neko ko je također bio u “plesnim cipelicama”

Marko je profesiona­lac za standardne i latinsko-američke plesove, Igor i Larisa su u modernom, savremenom plesu, a ja sam prošla šestomjese­čni dribl Ištvana Varge u ballroomu, pobijedila u „Plesu sa zvijezdama“. Zato mislim da se sjajno nadopunjuj­emo. Što karakterno,

i zajedno s njima proživljav­a svaki uspjeh i svaki “poraz”. Upravo zbog svega toga mi je možda malo teže biti u ulozi onoga koji ocjenjuje, jer znam kroz što su sve prošli da bi stali pred nas i gledaoce. Svakako plesati, pa stati pred žiri nije nimalo lako, ali nije najjednost­avnije ni s druge strane, vjerujte mi.

Testiranje granica

Koji je Vaš najdraži ples?

- Emocija… tango rumba.

Imate li svoje favorite? i

- Da. Svaki takmičar koji daje sebe, trudi se iz emisije u emisiju, postaje sve bolji, oslobađa se i vjeruje u sebe. Lijepo je posmatrati kako napreduju, prolaze kroz vrtlog svakojakih što pristupom i pogledom na ples. Znate, svi mi mislimo da znamo plesati, ali kad krenemo u učenje plesnih koraka raznih plesnih stilova, shvatimo koliko je teško, jer svaki ples ima svoja pravila i svoj ritam. Ples je i opća kultura i nevjerovat­no širi vidike.

emocija kroz ples i testiraju svoje granice.

Da li Vam je žao što je neki par ispao?

- Lagala bih kada bih rekla da nije. Svi smo mi postali kroz sve ove sedmice jedna poveća televizijs­ka porodica.

Šta Vaš suprug Vedran Ćorluka kaže na ovaj angažman, dajete li mu instrukcij­e plesa?

- On me bezrezervn­o podržava u svakoj mojoj odluci, pa tako i poslovnoj. A instrukcij­e plesa će, zbog napornog poslovnog ritma i obaveza ipak morati pričekati.

Što se tiče muzičke karijere, kakvi su planovi?

- Uskoro bi trebala izaći nova pjesma, a i album je u završnoj fazi.

 ?? ?? Franka s ostalim članovima žirija
Franka s ostalim članovima žirija
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina