TV Extra

Gdje je danas Olivera Rajak

Poslije Novog Sada život nastavila u Sjedinjeni­m Američkim Državama

- A. H.

Tanja iz serije „Memoari porodice Milić“

Porodična TV serija u produkciji nekadašnje Televizije Sarajevo „Memoari porodice Milić“, reditelja Sulejmana Kupusovića, snimana je i prikazivan­a 1990. godine, a tema su bili događaji iz svakidašnj­eg života. Ukupno je snimljeno 20 epizoda u trajanju od 25 minuta.

Glavnu ulogu tumačila je mlada Olivera Rajak koja je igrala djevojčicu Tanju.

Nakon snimanja serije do danas niko nije saznao šta se desilo s Oliverom osim da je s porodicom u vrijeme ratnih zbivanja napustila Petroviće, mjestu blizu Trebevića, gdje su živjeli. Tada su otišli u Novi Sad, a talentiran­a Olivera danas navodno živi u Sjedinjeni­m Američkim Državama i udata je.

Ono što je zanimljivo jeste da se za ulogu Tanje organizira­lo 5-6 audicija, serija se već trebala početi snimati, a producenti nisu imali nikoga ko će glumiti Tanju. Jednom prilikom reditelj serije Sulejman Kupusović otkrio je da se već htjelo odustati od serije, kada su pred sam kraj audicije došle dvije djevojčice od 11 i 12 godina. Rekao im je kako ne mogu obje ući, da jedna sačeka, a onda je Olivera rekla: 'Nisam došla zbog glume, došla sam kao pratnja prijatelji­ci. Tada je znao da je ona buduća Tanja.

 ?? ?? Glavni glumci serije
Rajak: Osvojila srca gledalaca
Glavni glumci serije Rajak: Osvojila srca gledalaca

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina