TV Extra

Gdje je danas Nensi Abdel Saki

Rođena je u Zenici, majka joj je iz BiH, a otac iz Sudana

- A. H.

TV NOSTALGIJA Glumica i voditeljic­a zabavnih emisija

Nensi Abdel Saki (Nancy Abdel Sakhi) se svi sjećaju kao voditeljic­u sarajevske Pink televizije gdje je radila zabavne emisije kao simpatična reporterka koju su sagovornic­i mahom iz muzičkog svijeta posebno voljeli baš kao i gledaoci. Ona je svojom spontanošć­u i osmijehom osvajala sve oko sebe.

Neni je prve glumačke korake napravila u Sarajevu a nakon završene Akademije scenskih umjetnosti uslijedile su brojne uloge, između ostalih, predstave “Romeo i Julija” te “Pobuna u Narodnom

pozorištu”, koje je režirao Haris Pašović. Igrala je uz Harisa Burinu i glavnu ulogu u filmu “Nafaka” Jasmina Durakovića, a jedan od projekata koji je itekako obilježio njen studij na Akademiji je predstava “Dame biraju”, u kojoj je svojevreme­no igrala na Obali i koja je rušila rekorde posjećenos­ti.

Baš kao i danas, ali s nekom drugom glumačkom postavom kojoj se Abdel Saki slučajno pridružila kao zamjena kolegici Amili Terzimehić.

Nensi i danas zavisno od vremena se pojavi u toj predstavi, a tu ulogu pored Amile i Nensi igrala je i Alisa Čajić.

Nensi danas živi u Zagrebu a prije nekoliko godina igrala je u hrvatskoj seriji „Dolina sunca“.

Nensi je rođena je u Zenici, majka joj je iz BiH, a otac iz Sudana. Kratko je s roditeljim­a živjela u Vitezu, a zatim u Hrvatskoj - u Kalniku, Gornjoj Rijeci i Križevcima, gdje je i završila srednju školu. Upisala je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, a smatra kako su različite kulture, ljudi i mjesta njeno bogatstvo.

 ?? ?? Abdel Saki: Miljenica gledalaca
Abdel Saki: Miljenica gledalaca

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina