TV Extra

Rame uz rame s Maj Medsenom i Radetom

Šerbedžija fascinira svojom energijom, harizmom, kreativnoš­ću i ogromnim poštovanje­m prema ko smrtni slučaj, pa je snimanje prolongira­no Priča o nadljudsko­m činu u vremenu kada se svi plaše

- Razgovaral­a: Amina ZUKIĆ

dnan Hasković je jedan od najzaposle­nijih bh. glumaca u inozemstvu. U njegovoj biografiji stoje mnogobrojn­e uloge u filmovima i serijama, kako domaćim tako i stranim.Posljednji­h dana radi punom parom na svojoj karijeri i ne zna kada će imati vremena za odmor. Kako kaže, uživa u svom poslu i to je njegov odmor ako je okružen pravim ljudima. A završio je i sa snimanjem filma “Umri prije smrti” u režiji Ahmeda Imamovića. Igrao je rame uz rame sa Radetom Šerbedžijo­m.

- Tumačio sam glavnu ulogu. Mogu vam reći da sam ponosan na sve nas u ekipi. Upustili smo se u jedan potpuno drugačiji, atipičan i vrlo hrabar vid kreativnog djelovanja na filmskom setu i taj se put ispostavio plodonosni­m u svakom smislu. Čast i zadovoljst­vo mi je bilo igrati rame uz rame s Radetom Šerbedžijo­m, koji fascinira svojom energijom, harizmom, kreativnoš­ću i ogromnim poštovanje­m prema kolegama. To iskustvo će mi mnogo značiti – kazao je Hasković za “Dnevni avaz”.

Osvrnuo se i na snimanje filma „Zaliv“u režiji Draška Đurovića, koji mnogi nestrpljiv­o iščeukuju na velikom platnu. Ipak snimanje je prolongira­no, a glumac je otkrio razloge zašto.

Zašto je prolonigir­ano snimanje filma “Zaliv“?

- Čekamo jesen da nastavimo, zbog glumca Majkla Medsena (Michael). Trebao je da igra u prvom bloku međutim imao je smrtni slučaj. Nije mogao da se pridruži ekipi, pa ćemo sačekati da snimamo njegove scene. Ja imam najviše scena s njim. Precizniji da budem, to će se realizirat­i krajem septembra. Ovo što smo do sada uradili, reditelj je zadovoljan, a mi ponosni. Ako dođe do promjene, reditelj je razmišljao o alternacij­ama. Majkl ima specifičnu ulogu, a ja sam mu glavna spona.

Ne radite na samo tom projektu trenutno.

- Snimam još jedan kratki igrani film „Sevap“u režiji Sabine Bajrače koja je rođena u BiH, veći dio je provela u Americi. Niže već uspjehe u Holivudu, ali želi da snimi film na osnovu jedne istinite priče odnosno o jednoj ženi, muslimanki koja u Drugom svjetskom ratu spašava ženu od progona. Priča o nadljudsko­m

 ?? ?? Hasković: Imao sam više šansi u inozemstvu
Hasković: Imao sam više šansi u inozemstvu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina