TV Extra

Biografija kralja rokenrola

Prikazana je i fatalna ljubav s Prisilom

- N. Aj.

Film o Elvisu Prisliju

Filmski bogata godina do sada je već donijela brojne i dugo očekivane blockbuste­re zbog kojih su kino dvorane postale omiljena odredišta različitih generacija.

Jedno od njih je i muzičko dramska biografija “Elvis”. Rađena u distribuci­ji “Blitza”, prati život i muziku jedinstven­og i neponovlji­vog kralja rokenrola, Elvisa Prislija (Presley), čiji život nije bio nimalo jednostava­n i bajan. U fokusu filma je komplicira­ni i turbulenta­n odnos s menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se protezala kroz 20 godina, tačnije od Elvisovog uspona pa sve do vrhunaca njegove svjetske slave. Prikazana je i fatalna ljubav s Prisilom (Priscila) koja je gledanje filma u Kanu, baš kao i cijela Elvisova porodica, doživjela izuzetno emotivno.

Elvisa je utjelovio Ostin Batler (Austin Butler), a oskarovac Tom Henks (Hanks) menadžera Toma Parkera. Ovo nije povratak u historiju, već priča o Elvisu ispričana na moderniji način kroz soundtrack na kojem sudjeluju neka od najpopular­nijih imena svjetske muzičke scene poput Kanjea Vesta (Kanye West), Eminema, Krisa

Isaka (Chris Isaak), grupe “Maneskin” ….

Film traje više od 2 i po sata.

 ?? ?? Ostin Batler utjelovlju­je Elvisa Prislija
Ostin Batler utjelovlju­je Elvisa Prislija

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina