TV Extra

Dodatni stimulans

- N. AJNADŽIĆ N. Aj.

će. Prije svega, što je bitno ja sam zadovoljan – istakao je Dervišević.

Dodaje da ne razmišlja opet o takmičenju u nekim narednim sezonama.

Definitivn­o ne. Mi, finalisti,

Iako su se mnogi pitali hoće li čekanje više od 30 godina na nastavak štetiti nasljeđu “Top Guna”, to se pokazalo potpuno netačnim.

Dervišević skromno govori da nije očekivao tako visok plasman.

- Kada sam se prijavio za „Zvezde Granda“... Naravno da ti tada nije ni na kraj pameti da će proći tako dobro.

na kraju krajeva, nemamo pravo više da se pojavljuje­mo u takmičarsk­om dijelu. Sada slijedi posao, objavit ću i pjesmu do jeseni, tačnije najesen će biti premijera. Numeru mi je napravio Aleksandar Milić Mili, to mi je poklon od njega. Što se tiče pjesme, mogu otkriti ono što i ja znam, a ne znam mnogo. Nešto je između narodnjaka i sevdalinke u nekom modernom aranžmanu. Nisam još u prilici bio da čujem snimak, ali garantujem da će do jeseni biti na televiziji – rekao nam je Dervišević.

Steći nivo

U svom predstavlj­anju u „Zvezdama Granda“istakao je da mu je mana što je tremaroš.

- Razbilo se to u međuvremen­u. Ja sam u prvom krugu imao tremu, kao i svi kandidati. Hajde, i u drugom jesam. Ali poslije je prošlo, navikao sam. Svi mi dođemo, tu je žiri, neki članovi dođu do nas, malo razgovaraj­u s nama i kako krugovi U nastavku omiljenog klasika iz 1986., Kruz se vraća kao vojni pilot Pit Maverik Mičel (Pete Maverick

Međutim, meni je dobro krenulo, vidio sam to već u trećem ili četvrtom krugu, da sam već tada bio favorit za finale, što mi je, naravno, bio dodatni stimulans da dođem do kraja – iskren je.

takmičenja prolaze to postaje svakodnevi­ca. Kamera, scena sve, to bude dio nas – kroz smijeh nam kaže Dervišević.

Na naše pitanje šta takmičenje kakvo je „Zvezde Granda“donosi kandidatim­a, Dervišević odgovara:

- Ono što su nama dale mi im nikada ne možemo vratiti. I ja i ostali takmičari, prije svega, dobili smo reklamu koja inače mnogo košta, zaista mnogo. Neki pjevači koji nisi dio „Grandove“produkcije za premijeru pjesme plaćaju po nekoliko hiljada eura, samo da se pojave na toj sceni. A mi smo sve to dobili deset puta, kao i popularnos­t, stekli smo neki nivo da možemo bolje da poslujemo, da zarađujemo. Sve su nam pružili i za mene je „Grand“jako dobra stvar za pjevača koji želi nešto da napravi. Jednostavn­o mora otići u ovo muzičko takmičenje. Iz Beograda sve počinje – zaključio je mladi pjevač.

Mitchell), a Kruzova izvedba, kao i nevjerovat­na glumačka postava oduševila je publiku i kritičare.

 ?? ?? Kruz: Izvedbom oduševio sve
Kruz: Izvedbom oduševio sve

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina