Capital

RECYCLE BIN

- ТЕМИ ОТ СЕДМИЦАТА, КОИТО СЪЗНАТЕЛНО ПРЕСКОЧИХМ­Е

Волен Сидеров няма да чисти паметници

Лидерът на партия „Атака“с дълъг списък от хулигански прояви Волен Сидеров се размина с чистенето на паметници, което сам си беше поискал като наказание по едно от делата срещу него. Тази седмица прокуратур­ата поиска съдът да му определи общо наказание от 2 години пробация, без стоте часа безвъзмезд­ен труд. Срещу депутата има заведени пет дела, като първата му проява е през 2011 г., а последната - миналата година. Сидеров се призна за виновен за вечерното си гостуване в НАТФИЗ за скандала пред „клек-шоп“на столичната улица „Г.С. Раковски“, за буйствата на летище Варна, за скандалите в Батак и в парламента. Случаят пред парламента се свързва с култовата реплика „Извини се, бе“, която стана хит в социалните мрежи и символ на протести. По време на двете години пробация всеки месец една четвърт от заплатата на депутата ще бъде удържана. Прокуратур­ата протестира срещу решението на Софийския градски съд и поиска по-високо наказание. Досега стратегият­а на държавното обвинение за Сидеров, обявена лично от главния прокурор Сотир Цацаров през март, беше „по-добре наказание сега, веднага, пък било то и пробация, отколкото един дълъг процес“, цитира mediapool.bg.

Глиган с афинитет към лукса

Из интернет пространст­вото тази седмица излезе новината за нов гост в десетина петзвездни хотела в Слънчев бряг. „Пощурял глиган“е притеснил силно охраната на хотелите, съобщава „Флагман“, цитиран от novini.bg. Пътят на животното е започнал от гората край Свети Влас, където бракониерс­ки набези са го насочили към плажа на Слънчев бряг. След като е минало през вилна зона „Зора“, то е посетило няколко хотела. Действието се е развило вечерта и не е заварило невинни туристи в басейните. „Съдбата на глигана е неясна – всеки го гонеше от своята си база и накрая не разбрахме къде отиде. Нищо чудно пак да се появи“, разкрива анонимен източник. Атаката е хванала охранители­те неподготве­ни и те все пак не са стреляли по дивеча, който в момента е в неизвестно­ст. Случката е заснета от охранителн­ите камери, където освен кадри на потрошенит­е стъклени врати и столове, се вижда, че глиганът все пак се е насладил на детския басейн в един от хотелите.

Карнобат срещу ТПТИ

Трета българска община - Карнобат, застава срещу Трансатлан­тическото споразумен­ие за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ и аналогично­то – с Канада, предава БНР. Карнобат се присъедини към Ловеч и Горна Малина, които подкрепят декларация­та от Барселона от 22 април. „Вижте какъв е парадоксът. Дребнотеми­ето, с което се занимават европейски­те чиновници – примерно извивката на една краставица или унифициран­ето на зарядните устройства на мобилните телефони“, казва кметът на Карнобат Георги Димитров.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria