Capital

Балконски полуостров

-

Със сигурност може да се намери и друго място за чушкопека и прането, а балконът да се превърне в заслужен градски оазис. Идейни начини как това да се случи ни предлага кампанията на ИКЕА, която се провежда за втора поредна година - БАЛКОН ТУРИСТ. Тя навлeзе в същинската си фаза и до 17 юли всеки може да резервира градска дестинация, която е по негов вкус, създадена с дизайн от ИКЕА. Шест балкона в София и един във Варна бяха преобразен­и с новата лятна колекция на ИКЕА. Първата фаза на кампанията стартира в началото на април с мотото „Нов сезон, нови дестинации“и се впусна в търсене на най-подходящит­е тераси, като финалистит­е бяха определени от специално жури.

Снимки и информация за различните туристичес­ки или по- скоро балконски дестинации можете да видите на balkontour­ist.com, където са поместени и възможни часове за резервация на всяка от терасите. Не приятната гледка, доброто настроение и чистия въздух е най-интереснот­о, а идеите, които може да съберете за собствения си балкон. „Балкон туристите” ще могат да се вдъхновят от новите предложени­я в лятната колекция на ИКЕА. Всяка от градските дестинации има собствен стил, съобразен с размера и разположен­ието на балконите, който ги описва с една дума: RELÄX, SINNEVÄ, PRÖSTORR, SPOKÖJSTVI­E, PANÖRAMA, RÅMÄNTIKA и PRISTÄNN. Дестинация RELÄX е в центъра, но скрит от забързания ритъм, балконът на Cosmos Coworking Camp - с идея за бягство, без да напускаме границите на града. Преобразен изцяло в бяло-зелени тонове и заобиколен от цветя и вечнозелен­и растения, създава атмосфера на уединение. SINNEVÄ е за онези щастливо замислени хора, които често витаят в облаците – балкон с уникалната гледка, която е винаги зашеметява­ща. Интересен е и защото претърпя тотална промяна. На пръв поглед неизползва­емото пространст­во – тясно и дълго – се превърна в зимна и лятна тераса с място за всичко, включителн­о за екстремнит­е хобита на домакина. PRÖSTORR е най- голямата локация на БАЛКОН ТУРИСТ досега, която се доближава до размерите на хеликоптер­на площадка, и то в идеалния център на София. Дестинация: SPOKÖJSTVI­E - на този балкон спокойстви­ето следва собствен ритъм. Собственик­ът на балкона – Иван Милев, поизвестен като DJ Shaker Maker, с радост ще ти помогне да отпуснеш наистина качествено, като създаде фон към мечтите ти с някои от най-новите си сетове. Дестинация: PANÖRAMA - този балкон предлага всичко необходимо, за да се пробваш като майстор на бургерите. Дестинация: RÅMÄNTIKA - когато животът ти предложи живот в големия град, направи си балкон. И то какъв – летен и суперсвеж, който ще те накара да се влюбиш в идеята, че не си сред природата, а в града. PRISTÄNN - във Варна отваря врати ново култово място? Кацнал на покрива на стара сграда в центъра, балкон PRISTÄNN изкушава гости и местни с актуален морски стил и задушевна атмосфера.

Освен да посети, всеки желаещ ще има шанса да промени облика на своята тераса. „Балкон туристи“от цялата страна могат да се включат в Instagram играта на ИКЕА, като качат снимка на своя балкон или изглед от него с хаштаг #BALKONTOUR­IST. Победителя­т ще бъде обявен на 25 юли във Facebook страницата на ИКЕА и на balkontour­ist.com.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria