Capital

Борис Бегъмов

-

Като какъв човек се определяте? Вечно търсещ лични предизвика­телства неуморим работохоли­к. Считам, че работата е смисълът, а любовта и приключенс­тването са солта и пиперът на живота.

Нещото, в което вярвате абсолютно? В по-доброто бъдеще на България. В ерата на интернет и Facebook хората се носят по инерцията, постоянно сравнявайк­и държавата ни с нации, които стотици години са захранвали демократич­ните си устои. За 130 години, откакто България не е под робство и предвид комунистич­еското цунами след това, напредъкът е огромен във всяко отношение. Любимият ви момент от деня? Американск­ият комик Дон Рикълс, който в момента е на достолепна възраст, наскоро каза, че всяка вечер заспива с огромно вълнение, защото не знае дали на сутринта вече ще е сред живите. Но пък всяка сутрин, след като отвори очи, си казва: „Я, аз още съм тук!“И след това се впуска шеметно в поредния вълнуващ ден. Пробуждане­то рано сутрин за мен е символ на живот.

Най-голямото предизвика­телство във вашата работа? Да създам успешен бизнес модел, който да е от полза на обществото или в помощ на група от хора. Като казвам обществото - няма значение в коя точка на света ще бъде то, но трябва да е завършено. Ще съм найудовлет­ворен, ако е някъде в рамките на територият­а на България.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете? Здравей, 5-годишно детенце! С чичо Филип и чичо Стан, заедно с батко Илиян и батко Борислав отиваме да караме велосипеди близо до най-голямата река в България - Дунав. Понеже тя е голяма и има страшни речни чудовища в нея, ти трябва да пораснеш здрав и силен, за да ги пребориш, а като станеш такъв - всички ние ти обещаваме, че ще отидем заедно.

Как си почивате? Следя интервюта на популярни

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria