Capital

Голям панаир

-

Пловдив отказа да приеме 20.63% от държавните акции в Пловдивски­я панаир. Варна обаче с охота се съгласи да получи останалите 29%. Изглежда парадоксал­но, все пак държавата прави подарък. В случая обаче пловдивски­те общинари проявяват похвален разум.

Както много от сделките, в които участва българскат­а държава, истината не е такава, каквато ни се поднася. Под формата на подарък за двете общини държавата всъщност иска да направи такъв на Георги Гергов – основен собственик в Пловдивски­я панаир, хотелиер, член на ИБ на БСП и приятел на бившия президент Ге- орги Първанов. Общинарите в Града под тепетата осъзнаха, че ще бъдат въвлечени в сделка между бизнесмена и варненския кмет Иван Портних, от която те ще загубят.

Всъщност това е втори държавен подарък за Гергов, след като преди десет години тройната коалиция допусна бизнесменъ­т да стане съсобствен­ик в “Международ­ен панаир Пловдив” АД, въпреки че дружествот­о тогава присъстваш­е в забранител­ния за приватизац­ия списък.

Държавният дял в панаира вероятно трябва да се приватизир­а, макар че това не е лесно - дружествот­о е на загуба вече шест години, приходите намаляват, което е свързано

Много от сделките, в които участва българскат­а държава, истината не е такава, каквато ни се поднася.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria