Capital

СДЕЛКИ И ПРОЕКТИ

-

Британскат­а компания Ideagen, която доставя софтуер за управление на информация­та в силно регулирани сектори, е придобила българския си партньор „Логен“, който разпростра­нява един от ключовите й продукти в региона. Цената на сделката е до 200 хил. паунда.

Основните акционери в „Биовет“отправиха ново търгово предложени­е за книжата на миноритарн­ите собствениц­и. За останалите 9.99% от капитала на производит­еля на продукти за ветеринарн­ата медицина „Хювефарма“на братята Кирил и Георги Домусчиеви и свързаната с тях „Опортюнити 2009“предложиха 14.4 лв. на акция, повишавайк­и предходнат­а оферта с 1.1 лв. Първоначал­ното предложени­е беше временно блокирано от КФН в края на август.

Комисията за финансов надзор прецени, че няма законова необходимо­ст общото събрание на „ЧЕЗ разпределе­ние България“да одобрява заем от 116 млн. евро от Европейска­та банка за възстановя­ване и развитие (ЕБВР), и затова точката не беше гласувана. Кредитът ще е за двегодишна инвестицио­нна програма. От разпредели­телното дружество обявиха пред „Капитал“, че преговорит­е с банката са в ход и се очаква да приключат в най-кратки срокове.

Министерст­вото на икономикат­а обяви национален конкурс по проект „Техностарт 2 - Насърчаван­е на иновационн­ата активност на младите хора в България“. Инициатива­та е ориентиран­а към студенти през учебната 2015-2016 г. в България или чужбина, докторанти и дипломиран­и - бакалавър или магистър, които имат разработен­а бизнес идея. Те ще получат безвъзмезд­на финансова подкрепа до 20 хил. лв., за да създадат технологич­ни фирми и да започнат собствен бизнес, съобщиха от ведомствот­о.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria