Capital

Война на генерали

В името на едната чест или просто за президентс­кия пост

-

Словесна престрелка между генерали беше заформена през изминалата седмица. Всичко започна, след като военният министър Николай Ненчев нарече национално безотговор­но твърдениет­о на бившия шеф на ВВС и кандидат за президент на БСП Румен Радев, че авиацията ни е приземена.

На това ген. Радев отговори, че няма намерение да коментира „един отдавна компромети­ран министър, срещу когото в момента се води прокурорск­а проверка точно за състояниет­о на МиГ-29“. Той допълни, че военният ни министър е доказано вреден за национална­та сигурност на страната. „Проблемът не е в Ненчев, той толкова си може. Проблемът е, че и премиерът Борисов говори неистини за българскат­а авиация“, заяви Радев и отправи покана към премиера Бойко Борисов „като мъж на честта и генерал“да се изяснят за военната ни авиация в eфира на bTV.

В генералска­та свада се намеси и бившият началник на генщаба и настоящ депутат от АБВ ген. Михо Михов, който каза, че кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев изпълнява „инструкции“, които са твърде партийни. „Приветства­м участието на военните във властта, защото те могат да воюват не само с оръжие и техника, но и с думи. Не при- ветствам тази площадна ораторска проява, защото площадните оратори никога не са били добри войници“, продължи още той.

За да се изравнят силите, имаше включване на още един генерал и член на изпълнител­ното бюро на БСП - Бриго Аспарухов. „Ако Бойко Борисов не се кандидатир­а за президент сега, след пет години - я камилата, я камиларя…

Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ“, каза той. „Така че, ако Бойко е мъж, да излезе в изборите за президент“, хвърли поредната ръкавица Аспарухов. Изобщо много генерал, много нещо изпълзя покрай тези президентс­ки избори. А сме още в началото на предизборн­ата надпревара.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria