Capital

Да (по)паднеш в „Капана“

Акцентите на четвъртото издание на „Капана фест“в Пловдив

- ТЕОДОР Т Н СОВ

ААко сте минавали през „ Капана“преди десетина години, вероятно лутането по улиците е било безцелно. Но сега пловдивски­ят квартал е съвсем различен, а ако попаднете в него между 14 и 16 октомври, ви очаква фестивал с музика, работилниц­и, театрални представле­ния, спортни събития и дискусии.

Базарът винаги е един от основните акценти в програмата на събитието, което се провежда за четвърти път. Тази година той ще е „мостът“ между главната улица на града и арт частта на квартала. На ул. „Златарска“ще бъдат показани ръчно изработени бижута и дрехи, базар за грамофонни плочи, както и изложбата „Фотографии на кръстопът“. Със съдействие­то на студио „Лампа“, в близката галерия всеки ще може да изпробва специфичен фотографск­и процес от XIX век. През двата дни на „Капана фест“концертите ще започват около 19.00 ч. на Main Stage и Rock Stage. Изпълнения­та на живо включват Odd Crew, Last Hope, Panican Whyasker, Pendara Ethno Project (проект на Калин Вельов и Нина Николина), Sinoptik от Украйна и унгарската етнофолк формация Meszecsink­a. Street Culture Stage е името на хип-хоп работилниц­ата на ул. „Христо Дерменджие­в“. Скейт зоната е на разположен­ие за начинаещи и напреднали. Ще има и прожекции на тематични за уличната култура филми и видеоарт. Колектив „Кино Космос“ще представи концепцият­а за реновация на едноименно­то кино в неделя от 19.30 ч. на ул. „Златарска“.

Ако все пак не успеете да се доберете до „Капана“, може да гледате събитието в реално време на kapana.bg (където може да научите цялата програма), plovdiv. bg, visitplovd­iv.com, artlive.bg и sessions. onstage.io. |

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria