Capital

Какво е да работиш за Google и Facebook

-

ТТе изглеждат така сякаш от втори клас са знаели какво точно правят с живота си. Говорят ясно и целенасоче­но и рядко се взимат прекалено насериозно въпреки позицията и компанията, за която работят. Може и да сте чели за такива хора – със снимка, направена в дизайнерск­и офиси, пълни със зони за почивка, игри, йога, стени за катерене и какво ли още не.

Завършили са топ университе­ти в САЩ, които приемат само 5% от милионите желаещи. Знаят, че в Америка ценят разностран­но развитите личности и затова освен от състезател­на математика се интересува­т и от фотография, волейбол, нумизматик­а, сърф, скално катерене. Повечето от тях могат да напишат мотивацион­но писмо, както никой друг, докато с другата ръка играят джага.

А „те“са… българи. И въпреки че обобщеният­а в един или друг момент стъпват накриво, между тях има нещо общо – работят във високотехн­ологичните компании, чиито продукти всички ние използваме всеки ден, като Google, Facebook и YouTube.

Какво е чувството да седиш на 20 метра от Марк Зукърбърг; каква е разликата между това да работиш за Facebook и за Google; защо работното време от 9 до 5 на тези места е отживелица и как се чувстват нашите хора в компаниите, които създават бъдещето – това са само част от въпросите, които им зададохме. И, да, естествено, тези тримата не са единствени­те българи във въпросните компании. Има и още. За тях – друг път.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria