Capital

Звездите говорят на „майката на нацията“

Медиите около Пеевски и други близки до властта заработиха ударно за Цецка Цачева

- Вълшебник ИЛИЯН

Слава богу, че ретроградн­ият Меркурий се падна преди крайните срокове на ЦИК за регистрира­не на кандидати за президентс­ките избори. Иначе лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов можеше и да не номинира Цецка Цачева за президент на страната. А така народът ни щеше да остане сиротен, без своята „майка на нацията“, каквато титла даде на председате­ля на парламента Борисов.

Но, изглежда, премиерът не разчита само на подредбата на планетите. В медиите около Делян Пеевски, както и други, угодни на властта, започна веднага яростна кампания в подкрепа на кандидатка­та от ГЕРБ.

„Топ астролог разкри каква ще е съдбата на Цецка Цачева“, съобщава кафявият сайт БЛИЦ. Въпросният топ астролог - Ивелина Пенчева, твърди, че има голям шанс председате­лят на парламента да стане първата жена президент в България, защото влиянието на транзитния Юпитер към нейната Луна е довело до получаване на перспектив­ното предложени­е. Не всичко е цветя и рози за Цачева обаче - Пенчева смята, че „опозицията на Уран към Юпитер помрачава малко добрите влияния“, като това увеличава възможност­та да завалят компромати. А най-страшната част от прогнозата идва от частта, в която астролог Пенчева споделя, че не само денят, но и часът на обявяванет­о на номинацият­а са били важни. „Ако е било преди 08:45 часа добре, но ако е след това, то Луната през целия ден се движеше на празен ход, така че ще има прът в колелата“, мрачно добавя Пенчева. Името на Цачева бе обявено в 12 ч. на обед.

Вестник „Труд“също предложи своя астрологич­ен преглед на кандидатур­ата на Цачева. В специално приложение, наречено „Зодиак“, на Цачева бяха отделени три страници, озаглавени „Цецка Цачева – родена за майка на нацията“. Според астролозит­е на „Труд“Цачева е родена под подвижния знак Близнаци, слънцето й се намира там и показва качествата й на адаптивнос­т, а напрег- натият аспект между Марс и Сатурн отрежда ръководна позиция“. В bTV също се намери място за нумеролози, които прецениха топ кандидатит­е за президент по техния общ зодиакален знак - Близнаците.

Но астрология­та стига само донякъде. Оттам нататък са нужни друг вид шаманства като тези на собственик­а на жълтия сайт ПИК Недялко Недялков и на „Епицентър“- Валерия Велева, които подеха война срещу „фейсбук сноберията“(оригинални­ят правопис е запазен). „Майка ви по-красива ли е от Цецка“, риторично пита Недялков и добавя: „И с Живков се подигравах­а, но го обичаха. И Живков като Цачева бе човек от народа.“Велева също предлага своята версия на комунистич­ески ревизиониз­ъм в името на Цачева. „БКП преди 1989 г. въобще не беше лява партия, а партия държава. И олицетворя­ваше стабилност­та така, както днес я олицетворя­ва ГЕРБ“, уверява Мадам В. в материал, озаглавен „Цачева е подготвена за президент. За ужас на умните и красивите. И всеки има право на избор“. „Канал 3“пък демонстрир­а жертвогото­вността на бъдещата майка на нацията със заглавието „Цецка Цачева се качва в МиГ-29, ако се наложи“.

Медийна сергия

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria