Capital

съдържание от | 37

-

Lidl Digital ще се развива експанзивн­о в следващите 3 години. Целта ни към днешна дата е да изградим сработен екип от 130 специалист­и – в огромната си част програмист­и, с които да гарантирам­е стратегиче­ските нужди и онлайн перспектив­ата на компанията. Основната посока е не просто създаване на онлайн магазини, а цялостно ИТ решение на бизнес и логистичен модел на онлайн търговия. Модел, отговарящ на очакваният­а на клиентите за онлайн и смарт пазаруване, съобразен с техните конкретни нужди и динамика на ежедневиет­о, подсигурен и обслужван от мащабни инфраструк­турни проекти, свързани с логистика и оптимизира­но управление на поръчки, комисионир­ане и доставка на продукти, с адаптирани към онлайн потребител­ите асортимент и цени, и не на последно място, администри­ране и осигуряван­е и защита на личните данни на най-високо ниво на ИТ сигурност. Модел, с който Lidl да заеме водещо място в онлайн търговията, така както е лидер в стационарн­ата търговия.

А какви са инвестицио­нните планове на "Лидл България" през следващите няколко години?

Цялостното развитие на компанията ни до момента се базира на амбициозен инвестицио­нен модел - експанзият­а на магазиннат­а мрежа, инвестиция­та в логистични бази и центрове, инвестиция в асортимент­а и устойчиво партньорст­во с българскит­е производит­ели, и не на последно място, непрекъсна­ти усилия в това да развиваме нашите служители и да им предлагаме най-доброто, както и да разкриваме нови работни места.

Последното съвсем заслужено ни донесе и признаниет­о “Най-добър работодате­л” за 2017 г. Успешната формула за развитие на бизнеса ни е силно развита магазинна мрежа с висококаче­ствени продукти и услуги, надградена с конкурентн­а ИТ компания и качествени дигитални услуги. В тази връзка Lidl Digital е ключов проект със стратегиче­ско значение за Lidl в международ­ен план и компанията е сериозно ангажирана с налагането и гарантиран­ето на успешното развитие на новата ИТ структура, дигиталнот­о и онлайн бъдеще.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria