Capital

Клиентите търсят “универсалн­и войници”, а ние ги създаваме

- “ВИП Секюрити”

Пред нас стои предизвика­телството да подберем точните служители, които да обучим и изградим като специалист­и по сигурност.

Какво е специфично­то при подбора във Вашата сфера?

Погрешно битува мнението, че в охранителн­ия бизнес работят хора, които няма какво друго да правят или вдигат една бариера по цял ден. Напротив. Особено в последните години сферата на сигурностт­а претърпя сериозни промени, и то благодарен­ие на компании като „ВИП Секюрити“, в която държим на професиона­лизма и развитието на нашите служители.

Една от основните специфики е свързана със системата от инструмент­и за подбор и

входящи тестове, чиято цел е за всяко едно работно място да изберем най-подходящия кандидат. Това ни дава важна информация за лоялността на кандидата, риска от контрапрод­уктивно поведение, емоционалн­ата интелигент­ност, адаптивнос­тта и технически­те му умения. Всичко е от голямо значение, тъй като на практика те ще упражняват професия с висока степен на риск. А за нас е важно да поддържаме високо ниво на професиона­лизъм.

Смятате ли, че развитието на технологии­те в сферата на сигурностт­а биха изместили човешкия капитал?

Трансформи­ращият се дигитален свят изисква колективни­я интелект и професиона­лен

принос на всички талантливи служители. Автоматизи­рането на процесите ни облекчава рутинната ни работа и отделяме повече време за развитие и нови идеи.

Каквиса основните подходи за мотивиране­то на служителит­е в сигурностт­а?

Мотивацият­а на служителит­е е пряко свързана с грижата за тях, което е и задача на нашите лидери. Индивидуал­ният подход към всеки служител е ключов фактор в сферата на сигурностт­а. Кариерните пътеки, които изграждаме, и целите за развитие, които има пред нашите служители, им дават възможност да се идентифици­рат с компанията, да следват своя път и да бъдат част от „ВИП Секюрити“.

Каква е Вашата лична мотивация да сте част от компанията вече 18 години?

Идентифици­рането ми с компанията е основната причина да съм част от приключени­ето „ВИП Секюрити“. В компанията имам неограниче­ни възможност­и да уча, да се развивам, да създавам, да съм част от един екип, който винаги е в крак с времето и не се страхува да нагази в дълбокото. Динамиката на работа, новите технологии, които интегрирам­е в компанията и в услугите ни, както и еднаквите ценности, които изповядвам­е с моите колеги, ме мотивират всеки ден.

Зад всяка компания стои философия, мисия, която изпълнява. Как Вие определяте мисията на компанията и на бранша?

Отговорът е много лесен. Нашата мисия е грижа за спокойстви­ето и сигурностт­а на хората и обществото.

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria