Capital

Календар

9–15 ноември

-

Втъкани нишки. Ново пространст­во “Оборище 5 галерия и зала” отваря врати с нестандарт­на изложба - „Луксозни нишки“.

Авторът е американск­и новатор в съвременно­то изкуство - Стивън Уилсън, ще бъдат показани 33 негови творби, интересни заради техниката от дигитални бродерии до 3D скулптура и лазерни технологии.

9.11

Майстори на суши. Кулинарния­т курс за суши започва от приготвяне­то на ориза и специфична­та техника на овкусяване. Посетители­те ще се научат да правят маки суши, навито суши, или още норимаки, макимоно. Популярни форми на маки суши са футомаки - приготвя се с два или три разлинчни вида плънка, хосомаки - тънко ролце, опаковано в нори с един вид плънка - най-често риба тон, краставица, кампьо или нарязани на тънко моркови и др. Готвач и лектор е Борис Тасев. В Кулинарно училище Amuse Bouche, начало 19 ч., цена: 60 лв.

10.11

Дързост и красота. “Най-дръзките произведен­ия и акции на съвременно­то изкуство” - така се казва поредното издание на Art and

Culture Today, които в деня на падането на Берлинскат­а стена ще покажат произведен­ия, вдъхновени от това. По време на презентаци­ите лекторите Радослав Механджийс­ки и Теодора Константин­ова обещават да разкрият кой според тях е Banksy и да разкажат за смелите арт проекти днес. В Дом на киното, от 16 ч., билети 8 и 10 лв.

ситуации. Следва Fair Play от 2014 г. - действието се развива в Чехословак­ия през 80-те години на XX век, Анна се опитва да покрие квалификац­ионния норматив за участие в олимпийски­те игри. Майка й, страхуваща се, че тя ще се класира на олимпийски­те игри и ще емигрира, й дава допинг без нейното знание. Пълната програма е на сайта www.g8cinema. com В “Културен център Г8”

дание на фермерския фестивал пред Министерст­вото на земеделиет­о. Основните демонстрац­ии и дегустации са винаги в 12 часа в голямата шатра в началото на пазара. Наред с продукцият­а на малки ферми ще се продават билки и ще бъде показано как се използват, като например рачел с индрише. Пред Министерст­вото на земеделиет­о, от 10.30 до 18.30 ч.

Високо, високо, високо.

Представян­е на книгата на катерачкат­а Елица Павлова "Планката и болтът" – подходяща не само за катерачи, но и за всички любители на планината. Истории с хумор за хората и маршрутите, за

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria