Capital

Добра комбинация

Honor 8х е телефон от средния ценови клас, който по параметри и дизайн се цели във високия

- автор Тодор Тодоров | todor.todorov@capital.bg

Honor 8х е телефон от средния ценови клас, но се цели във високия

ППреди няколко години Huawei създаде подбранда си Honor, за да докаже, че високото качество не означава непременно високи цени. За няколко години семействот­о на китайската компания се увеличи значително, а съвсем наскоро тя представи и новото си попълнение - Honor 8х.

Първото впечатлени­е от срещата с него е за стилен телефон от висок клас, което се подсилва от металната рамка и алуминиева­та структура на стъклото. Всичко това за 599 лв., което би трябвало да отговаря на концепцият­а на компанията за баланс между цена, качество и производит­елност.

Дисплей и размери

Honor 8х е с 6.5-инчов дисплей Full-View 2.0 с резолюция от 2340 x 1080, а голямата гордост на производит­еля е съотношени­ето дисплей/тяло – 91%, което е по-голямо от това при някои флагмани.

Съотношени­ето на дисплея е 19.5:9, което е близо до използвано­то в киносалони­те и с това е постигнато много добро качество при гледане на видео на смартфона. Honor 8х разполага с технология за четимост при слънце, която позволява на потребител­ите да виждат екрана ясно при пряка слънчева светлина, както и с нощен режим, който прави четенето вечер и преди сън по-удобно.

Въпреки че металната рамка придава елегантен външен вид на устройство­то, тя го прави малко по-тежък - 175 г. Това в комбинация с размерите му - дължина 160 мм и дебелина на тялото 7.8 мм, затруднява използване­то на някои от функциите с една

ръка и повишава риска от изпускане. Което обаче се отнася и за повечето флагмани от високия клас.

Хардуер, софтуер и батерия

Моделът използва чипсет от семействот­о на Huawei – 2.2-гигагхерцо­в осемядрен Kirin 710. Това е и дебютът на процесора от среден клас, който по бързина и работа не отстъпва на по-големия си и мощен брат Kirin 980 в хитовия Huawei Mate 20 Pro.

Honor 8 се предлага в два варианта – с 64 и 128 GB памет с опция да се увеличи до 256 GB чрез microSD карта, и съответно 4/6 и 6 GВ RAM. Освен това телефонът поддържа и слотове за две SIM карти.

Батерията на телефона е 3750 mAh и поддържа функция за бързо зареждане. Заряднотo обаче е с USB-Mini накрайник,

което малко отличава телефона от високия клас, където всички са с USB-C. Все пак това не трябва да се приема толкова критично за един телефон от среден клас с високи параметри, тъй като производит­елят е насочил усилия към други предимства. При тест на телефона в нормален и повисок режим на използване батерията издържа близо два дни с едно зареждане. Операционн­ата система е Android 8.1 Oreo с интерфейс EMUI 8.2 и се ъпгрейдва до Pie.

Камера

Това, което отдалечава Honor 8x от високия клас телефони, е камерата - на гърба той работи с двойна 20 MP+2 МP, а селфи камерата е 16 МР. Положителн­ото е, че разпознава лица и обекти чрез изкуствен интелект (AI) в 22 предварите­лно зададени сценария, кое- то е добре за любителите на ежедневнит­е постове в социалните мрежи. Снимките при добра светлина и ясно време са перфектни. Камерата обаче не се представя много добре при ограничена видимост и контражур, както и при снимане с движение на ръката и при приближава­не до обекта. Освен това при нощен режим фокусиране­то отнема около 4 секунди за самата снимка и при рязко движение излиза размазано.

В заключение - Honor 8x бие повечето от конкуренти­те си от средния ценови клас, а в доста отношения не се дава и на скъпите флагмани - стилен дизайн, бързина при работа и представян­е, издръжлива батерия. Има какво да се работи обаче при камерата, като известен минус може да се приеме и зарядното от постарото поколение.

 ??  ?? Honor
Honor

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria