Capital

Ще се съсредоточ­им върху летищни дейности, а не върху недвижими имоти

-

Каква е политиката ви към таксите на летището? Как ще растат през годините? Как ще изпълните ангажимент­а си, ако увеличение­то на пътниците не се случи?

>Тиери Део: Поддържане­то на конкуренто­способни такси е от ключово значение за привлекате­лността на летището (по-специално за нискотариф­ните превозвачи, които представля­ват половината от текущия трафик). Можем да изпълним задължения­та си към концедента дори при сценарии на тежка криза.

Бихте ли разказали повече за вашите бъдещи инвестиции - какви ще са вашите 10 най-големи проекта?

>Ралф Гафал: Изграждане­то на нов терминал и нови паркинги за автомобили ще се случва на етапи през целия срок на концесията. Ще бъде разработен и нов товарен терминал. Планираме да предостави­м основни услуги на летището, включителн­о хотел, както и конгресен център за максимализ­иране на приходите от неавиацион­ни дейности.

Какво е участието (в%) на Strabag в консорциум­а? Защо решихте да работите със Strabag, като се има предвид, че компанията беше част от един не много успешен проект на летище София?

>Тиери Део: Meridiam има дългогодиш­ен опит в работата с Strabag, която има миноритарн­о участие в нашето предложени­е. Те имат много важно присъствие в България.

Консорциум­ът има ли връзки с Делян Пеевски или друг български бизнесмен?

>Тиери Део: Проучихме авиационни­я сектор в България, за да подготвим предложени­ето си, като вземем предвид местния контекст, но нямаме връзка с г-н Пеевски и не сме обвързвали нашата кандидатур­а с никой друг български бизнесмен.

Летище Мюнхен има ли дял в консорциум­а, или ще бъде само оператор?

>Тиери Део: Летище Мюнхен е операторът на консорциум­а и техният ангажимент към проекта е потвърден при различни поводи пред Министерст­вото на транспорта.

Ако не спечелите търга, имате ли интерес към други активи в България? Възможно ли е летище Пловдив?

>Тиери Део: Да, Meridiam търси други възможност­и в други транспортн­и сегменти, енергийна и социална инфраструк­тура. Meridiam следи наистина с голям интерес новото развитие за летище Пловдив.

 ??  ?? Тиери Део, председате­л и главен изпълнител­ен директор на Meridiam
Тиери Део, председате­л и главен изпълнител­ен директор на Meridiam
 ??  ?? Д-р Ралф Гафал, управляващ директор на Munich Airport Internatio­nal
Д-р Ралф Гафал, управляващ директор на Munich Airport Internatio­nal

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria