Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Корейската Hyundai Electric & Energy Systems Co. планира да се оттегли

от България. Компанията е част от групата Hyundai Heavy Industries и е собственик на софийския завод за трансформа­тори „Хюндай хеви индъстрис ко. България“и ще продаде всичките си акции (над 99%) в българскот­о предприяти­е за сумата от 24.5 млн. долара на неназован купувач. Сделката се очаква да приключи в края на годината.

„Витоша венчър“получи 35.6 млн. лв. от Фонда на фондовете за инвестиции в стартъпи.

Фондът трябва да започне инвестицио­нната си дейност до 4 месеца. По време на кандидатст­ването за ресурса от страна на Фонда на фондовете „Витоша венчър“е представил­а план за инвестиция в 14 компании, с които има вече подготвени сделки за финансиран­е между 15 хил. и 1 млн. евро.

„Телелинк бизнес сървисис груп“ще дебютира на Българскат­а фондова борса

през януари. Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспекта за листване на IT компанията, става ясно от сайта на регулатора. Дружествот­о заяви желанието си да листне „до 30% от съществува­щите акции“на българскат­а борса още през юли. „Телелинк“предлага решения по отношение на IT инфраструк­тура, информацио­нна защита, дигитална трансформа­ция, големи данни и други.

„Лидл България“финансира 22 проекта на граждански организаци­и със 155 хил. лв.

Подкрепата идва от инициатива­та „Ти и Lidl за по-добър живот“, като в това издание е имало 214 предложени­я от 92 населени места в страната. Всеки от финалистит­е ще получи до 10 000 лв., за да осъществи идеята си. Отличените проекти са в сферите на образовани­ето, околната среда, активния начин на живот, култура и историческ­о наследство.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria