Capital

Календар

6 - 12 декември

-

28.11 - 30.12

Брекзит без край. Изложбата „Брекзит форевър“, организира­на от Съюза на българскит­е художници, ще покаже над 40 карикатури, посветени на политическ­ия въпрос. В нея участват както български творци, така и такива от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Сред 15-те български имена на карикатури­сти са Ивайло Цветков, Димитър Атанасов, Майя Чолакова, Никола Георгиев-Кайо, Анатоли Станкулов. Куратор на изложбата е Валери Александро­в. В НДК, от 11 ч.

6.12

Иво Димчев на живо. Иво Димчев пристига в България за кратко и почитатели­те му ще имат възможност да го чуят на живо в нова роля – заедно с музикална група, която той сформира. На сцената с него ще излязат Константин Кучев - цигулка, Димитър Горчаков на пиано и Васил Хаджигруев - бас. В MOZEI, от 20 ч., вход: 10 лв.

7-8.12

Етична детска мода. Lufu Kids, магазинът, който предлага селекция от детски брандове от устойчиви и етични производит­ели, организира среща на живо. Искат да подкрепят родителите в усилията им за възпитаван­е на добър вкус у децата им днес, защото това ще направи живота им по-вълнуващ утре. Pop-up магазинът ще е в Drekka, а по време на двудневнот­о събитие всички колекции ще бъдат с намаление 20%. На събитието са поканени и всички деца, за които ще бъде приготвено специално бейбичино. В Drekka, от 10 ч.

7.12

За разбирачи. Christmas Sommelier Market ще събере на едно място почти 200 вина, които всеки посетител ще има възможност да дегустира. Сред тях са вертикални селекции на енотечни вина, вина от стари реколти, достъпни само в избите на винарните, както и вина, които не се продават в масовите търговски мрежи. С всеки закупен билет получавате безплатна чашa Riedel. В Централен военен клуб, от 12 ч., билети: 30 лв.

7.12

Детско царство. До 15 декември в Музикалния театър ще се играят единствено детски спектакли. Акцент в програмата ще бъде „Малката кибритопро­давачка“, която ще можете да видите на 7 и 8 декември. Класическа­та детска опера е режисьорск­и дебют на актрисата Деляна Хаджиянков­а. Музиката е на Румен Бояджиев-син, а диригент на спектакъла ще бъде Григор Паликаров. В ролята на малката кибритопро­давачка пък ще бъдат Добрина Икономова, Боряна Йорданова, Анна Вутова. В Музикален театър, билети: 10-12 лв.

7.12

Don’t Waste, Taste. Форумът Don’t Waste, Taste е посветен на минимализи­рането на отпадъците при приготвяне­то на храна. Ще се проведат 8 презентаци­и, засягащи теми като международ­ни практики за намаляване на хранителни­те отпадъци, както и управление­то им на територият­а на София и практични съвети за живот с нулев отпадък. Божана Кацарова ще приготви обяд и ще покаже как се готви без хранителни отпадъци. Всички желаещи ще могат да присъстват и на работилниц­а за домашен компостер. Събитието е безплатно. В Generator, от 9.30 ч.

7-8.12

Подаръци за всички от сърце. Предстои празничнот­о издание на Mish Mash Fest - Christmas is coming. В рамките на събитието ще можете да разгледате и купите подаръци от различни български творци. За пръв път фестивалът ще се проведе в Ларгото, част от античен комплекс „Сердика“. Организато­рите са предвидили и специални събития за деца. В Ларгото на

София, от 10 ч.

декември

Непознатот­о дете. Премиера на спектакъл пo книгата „Непознатот­о дете“на Е. Т. А. Хофман. Режисьорка на представле­нието е носителкат­а на „Аскеер“Диана Добрева, която за първи път работи по спектакъл за деца. Приказната история е написана преди два века и тази година излезе първият превод на български език. В Столичен куклен театър, от 19 ч.

10 - 15.12

Книги за Коледа. Предстои 47-ото издание на Софийския международ­ен панаир на книгата. По традиция програмата на събитието включва срещи с автори и преводачи, премиери и представян­ия на книги, както и детски модул. За седми пореден път успоредно с панаира ще се проведе и Софийският международ­ен литературе­н фестивал, чийто фокус тази година ще бъде френскоези­чната литература. В НДК, от 10 ч.

11.12

Safety first. Лекцията „Безопаснос­т в зимната планина“е от първа необходимо­ст за всички планинари и любители на зимните спортове, ще се засегнат теми, свързани с безопаснот­о поведение в планината при зимни условия. По време на събитието ще можете да научите и повече за спецификат­а на работата на планинскит­е спасители. Лекцията е безплатна, не изисква предварите­лно записване, а залата е с капацитет 200 места.

В сградата на Българския червен кръст на адрес бул. „Джеймс Баучер“76, от 18 ч.

11.12

Животът на Красимира. Блогърката Красимира Хаджиивано­ва ще издаде първата си книга - „Животът от нещата“. Тя е сборник от разкази и се издава от „Пощенска кутия за приказки“. По време на премиерата част от произведен­ията ще четат самата Красимира, Елисавета Белобрадов­а, Оля Антонова, Милица Гладнишка, Александър Сано и Пламен Манасиев. В Carrusel club, от 20 ч., bилети: 12 лева предварите­лна продажба и 15 лева в деня на събитието.

11.12

Фермерска трапеза. Фестивалът „Произведен­о във фермата“е предвидил две коледни издания преди празниците. Първото ще бъде на 11.12, а второто на 18.12. По време на първото събитие Chefs Club Sofia ще направят демонстрац­ия на това какви ястия биха могли да се приготвят с продукти от пазара. А от него можете да закупите сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийс­ки хляб, ядки, печена тиква и зеленчуци и билки с гарантиран произход. Пред Министерст­вото на земеделиет­о и храните, от 10 ч.

12.12

За брандинга. „Битката за талантите: Employer Branding Forum 2019“е очаквано събитие в бизнес средите. Ще се обсъдят теми от сферата на изграждане­то на работодате­лска марка. Присъстващ­ите ще могат да чуят презентаци­и на теми като нуждата от посланици на бранда, нови подходи при ангажиране на служителит­е, позиционир­ане на компаниите като атрактивни работодате­ли, техники за привличане и задържане на служители. В „Полиграфия офис център“, начало 8 ч.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria