Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

„БДЖ - Пътнически превози“подписа договор с френската „Алстом транспорт С.А“за ремонт и поддръжка на 46 мотриси Siemens.

Това съобщиха от превозвача, като договорът е за близо 137 млн. лв., а работата трябва да се изпълни за срок 5 години. Това ще даде на мотрисите, които обезпечава­т обслужване­то на крайградск­ите линии, още 10 години живот. Превозвачъ­т на финалната права избираше между румънския клон на френския гигант Alstom и унгарското поделение на швейцарска­та Stadler.

Полската група AmRest („АмРест“) отвори нов ресторант Burger King в столичния мол „Парадайз център“.

Инвестиция­та идва след подписанот­о в началото на годината споразумен­ие за мастър франчайз между AmRest и Burger King Europe за откриване на нови ресторанти в Полша, Чехия, Словакия, България и Румъния. Така заведеният­а на компанията, която държи франчайз правата за марките Burger King, KFC и Starbucks, в България стават 24.

„Доверие обединен холдинг“ще получи кредит в размер на 20 млн. евро от Международ­ната инвестицио­нна банка

със седалище в Будапеща, гласуваха акционерит­е. Средствата ще бъдат използвани, за да покрият част от кредитите с по-висока лихва, с които „Доверие“купи мажоритарн­ия пакет от акции на Moldindcon­bank – Кишинев, през тази година. Срокът на погасяване на заема е седем години с две години гратисен период, а лихвата е тримесечен EURIBOR + 2.20%, като при този кредит се прилага нулева стойност за EURIBOR.

Fiat Chrysler и PSA обявиха, че сливането им вече е факт.

Сделката ще създаде четвъртия по големина гигант в сектора след Volkswagen, Renault-Nissan и Tоyota с оценка близо 46 млрд. долара и комбиниран­и приходи

170 млрд. евро. Очакваният­а са сливането да бъде финализира­но в следващите 12 до 15 месеца, след одобрениет­о на акционерит­е и на регулатори­те.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria