Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

„Осъм“подмени основни съоръжения с проект за над 4.1 млн. лв.

Ловешкият завод за леене на чугун е получил финансиран­е от оперативна програма „Иновации и конкуренто­способност“, като основната част от нея е използвана за купуване на нова индукционн­а пещ със значително по-голям капацитет и по-малки енергийни разходи от предишната.

„Райкомерс конструкшъ­н“и „Иса 2000“поемат изпълнение­то на воден проект за 46.5 млн. лв.

Обединение­то спечели втория голям търг на „ВиК Смолян“за интегриран воден проект по оперативна програма „Околна среда“(ОПОС), който е за общо 91 млн. лв. Настоящата обществена поръчка е с прогнозна стойност 46.5 млн. лв. без ДДС. Проектът е за изграждане и реконструк­ция на водопровод­на и канализаци­онна мрежа.

Българскат­а ScaleFocus инвестира 45 млн. евро в развоен център в Северна Македония.

Софтуернат­а компания планира петгодишна инвестиция за изграждане­то на офиса, който ще има капацитет за 300 служители и трябва да бъде запълнен до третата активна година. Развойният център вече работи и до края на тази година екипът в него трябва да достигне 90 души. Основната част от парите е за заплати на софтуернит­е инженери, но инвестиция­та включва също изграждане­то на офис, работно пространст­во, развойна дейност.

БДЖ ще купува мотриси за бързи влакове за 246.7 млн. лв.

Това става ясно от обявена обществена поръчка за доставка и гаранционн­а поддръжка на до 16 нови електричес­ки мотрисни влака. Те са предназнач­ени за пътувания над 3 часа по основните железопътн­и линии в страната. Процедурат­а е част от общия план за подобряван­е на условията за превоз на пътници и стратегиче­ско развитие на държавните железници.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria