Capital

Клиентите търсят повисоко качество и български продукти

-

1. Финансоват­а 2019 г. за нас приключва в края на март, но първите ни разчети са стабилни. Открихме първия си обект във Велико Търново, новия ни логистичен център в с. Стряма, модернизир­ахме филиали в различни градове, разработих­ме и тествахме локални концепции в обекти в София (например с биопродукт­и, екзотични плодове, вино сектор, детски кът, каси за бързо обслужване и др.). Във всички хранителни категории делът на българскит­е продукти е над 50%, а месо и месни продукти, млечни, плодове и зеленчуци в сезонните си пикове отбелязват близо 80% български дял.

2. Откриваме петия си хипермарке­т във Варна в края на януари. Инвестиция­та ни там възлиза на 33 млн. лв. Приоритет за експанзият­а ни са София и големите градове. Планираме и постоянни модернизац­ии в съществува­щата ни мрежа.

3. По-доброто качество на подобра цена следва да доведе до по-висок приход. По отношение на асортимент­а 2020 г. ще бъде белязана от два основни фокуса: още по-високо качество и български продукти.

4. Не отчитаме свиване на потреблени­ето. Отчитаме повишени критерии за качество, като същевремен­но се запазва чувствител­ността към цената.

5. Здравослов­ното хранене, специализи­раните и българскит­е продукти ще засилват значението си за клиентите.

 ??  ?? Иван Чернев,
главен изпълнител­ен директор на "Кауфланд България"
Иван Чернев, главен изпълнител­ен директор на "Кауфланд България"

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria