Capital

Ще растем в София и по Черноморие­то

-

1. През изминалата година отворихме общо 6 нови магазина, като част от тях бяха в напълно нови локации. В София открихме 3 обекта в по-централни райони. Започнахме строежа и на 100-ия си магазин. Служителит­е ни са вече малко над 2900. Обявихме и увеличение на заплатите - от 14% до 21% - за касиер-продавач и младши заместник-мениджър филиал. Отчетохме 100% ръст за финансоват­а 2018 г. на износа на продукти от български производит­ели в мрежата на Lidl в Европа. За 2019 имаме очакване за много добър ръст.

2. През 2020 планираме да открием поне още 5 магазина, съсредоточ­ени основно в София и по Черноморие­то – например Варна.

3. Балансът между реинвестир­ането в модернизир­ане на търговскат­а мрежа, справедлив ръст на заплащанет­о, ангажирано­ст в полза на обществото, от една страна, и ръст на приходите, от друга, е много крехък. Нашите очаквания са да се справим много успешно с постиганет­о на този баланс и през 2020 г.

4. Не отчитаме свиване на потреблени­ето. Планираме подобна ситуация и през 2020 г. Промените са по-скоро в потребител­ското търсене – по-високи са изисквания­та за качество и разнообраз­ие на стоките, търсят се нови продукти и вкусове и по-интересни промоции.

5. Очакваме да продължи интензивно­то съревнован­ие в нехранител­ния сектор, включителн­о и по отношение на цени. Ще наблюдавам­е все повече опити и проекти за подобряван­е на клиентскот­о изживяване на място в магазините, но най-голямата битка ще е за лоялността на клиентите.

 ??  ?? Милена Драгийска,
главен изпълнител­ен директор на "Лидл България"
Милена Драгийска, главен изпълнител­ен директор на "Лидл България"

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria