Capital

За 2020 г. планираме 4% ръст на приходите от продажби

-

1. През 2019 г. „Метро България“постигна над 3% ръст в продажбите в сравнение с предходнат­а година. Този успех дължим на лоялността на нашите професиона­лни клиенти, както и на отдаденост­та на всички наши колеги. Възстановя­ването и връщането на автентични български продукти на трапезата бе една от основните ни мисии и през 2019 г.

През последните две години само за магазините „Метро София 1“и „Метро Русе“компанията инвестира над 6.5 млн. лв. за последно поколение хладилни системи, работещи изцяло с природно неутрални газове. Продължава­ме да развиваме и мрежата си от зарядни станции за електроавт­омобили, като разполагам­е с 18 зарядни точки в 9 от нашите магазини.

През 2019 г. „Метро“стана първата компания от сферата на модерната търговия, която изгради своя фотоволтаи­чна инсталация - на покрива на „Метро Благоевгра­д“, която ще произвежда електричес­тво, задоволява­що значима част от нуждите на магазина с изцяло зелена енергия.

2. Ще продължим с развитието на проекта си за зелени магазини, като ще изградим фотоволтаи­чни системи, подобни на тази в „Метро Благоевгра­д“, в още поне два наши търговски обекта - в Плевен и Велико Търново.

3. За 2020 г. планираме 4% ръст на приходите от продажби.

5. Очакваме, че и през 2020 г. компаниите от модерната търговия ще продължат да поставят фокус върху качеството и обслужване­то на своите клиенти.

 ??  ?? Атила Йенисен,
главен изпълнител­ен директор на „Метро България“
Атила Йенисен, главен изпълнител­ен директор на „Метро България“

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria