Capital

Ще отваряме нови магазини, може и да купим

-

1. 2019 г. беше успешна за „BILLA България“. За четвърта поредна година компанията ни бе избрана за любима търговска верига на българите в единствена­та потребител­ска класация в страната - „Любими марки“. Всяка седмица над 1.5 милиона души пазаруват в нашите супермарке­ти. Ръстът ни за 2018 г. е 5.9% спрямо 2017 г., така че очакваме растеж в приходите от продажби и за 2019 г. През 2019 открихме 8 нови магазина, което затвърди позицията ни на търговскат­а верига с най-много обекти в страната. Мрежата на BILLA вече включва 130 супермарке­та в 38 града. Общият брой служители в страната е над 4500.

2. BILLA ще продължи да разширява мрежата си и през 2020 г., като ще се фокусира както върху органична експанзия, така и върху възможно придобиван­е на други обекти. Наш приоритет продължава­т да бъдат ключови локации както в София, така и в по-големите областни градове.

3. Очакваме показатели­те ни да са позитивни и през 2020 г. Пазарът на бързооборо­тни стоки в България е изключител­но динамичен и с много силно изразена ценова конкуренци­я.

4. Не се забелязва свиване на потребител­ското търсене, а по-скоро преориенти­ране към по-големи покупки за сметка на намаляване на честотата на посещение в търговскит­е обекти.

5. Очаквам пазарът да бъде динамичен и все по-конкуретен. Нарастващи­те разходи и трудностит­е при намиране на персонал за работа в ритейл сектора ще доведат до намирането на различни подходи и практики в развитието на търговията.

 ??  ?? Албена Георгиева,
главен оперативен директор на „Билла България“
Албена Георгиева, главен оперативен директор на „Билла България“

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria