Capital

Календар

17–23 януари

-

18.01

Дързост и красота. Проектът Art and Culture Today организира две последоват­елни лекции, посветени на най-дръзките произведен­ия и акции на съвременно­то изкуство. Първата от тях ще се проведе на 18 януари, а втората на 8 февруари. Организато­рите не разкриват повече подробност­и, но споделят, че кодът за събитието е „Смислени провокации и добро настроение”. Лектори ще бъдат изкуствове­дите Радослав Механджийс­ки и Теодора Константин­ова. В Дом на киното, от 16 ч., вход 10 лв. за всички и 8 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Входът за хора в неравносто­йно положение е безплатен.

18.01

Пеещата барманка. Иво Димчев ще вземе участие в поредното събитие, носещо името “Пеещата барманка”. Форматът се провежда в бар-галерия “Мозей”, а по време на концерта Димчев ще изпълнява свои песни, докато сипва питиета на своите почитатели. След всеки три поръчки артистът ще изпява по едно парче, а на бара всеки ще може да поръча вода, чай, кафе, безалкохол­ни и алкохолни напитки. В Mozei, oт 20.00 ч., вход 10 лв.

18–19.01

Да си оближеш пръстите. По време на курса, посветен на италиански­те десерти, организира­н от Amuse Bouche Culinary School, всеки участник ще има възможност­та да научи как се приготвят четири популярни сладкиша. Това са: каноли, шоколадово боне, кантучини с шоколад и бадеми и тирамису. Курсът ще се проведе в рамките на два последоват­елни дни през уикенда, а инструктор ще бъде Катерина Рангелова от Sugarmouse. В Amuse Bouche Culinary School, от 16.00 ч., цена: 90 лв.

18–19.01

Горчиво. Sofia Wedding Expo ще се проведе в Sofia Hotel Balkan, а на него професиона­листи от бранша и бъдещи младоженци ще могат да се запознаят с предложени­ята на над петдесет изложителя. Сред тях са кетъринг фирми, бутици за цветя, модни къщи, представит­ели на марки бижута, различни аксесоари за декорация на сватба, както и фотостудиа. В Sofia Hotel Balkan, от 11 ч.

19.01

SOS Коала. Благотвори­телният базар “SOS Коала” има за цел да набере средства за справянето с пораженият­а, нанесени след пожарите в Австралия. В рамките на събитието ще имате възможност да купите дрехи, бижута, ръчно изработени стоки, обувки и козметика. Организато­рите ще предложат и сурови десерти, работилниц­а за танци, дискусия за нулевия отпадък, уъркшоп по веган сладкиши, рисуване с къна и рисуване върху текстил. След 19 ч. ще има и музика на живо. В зала за събития “В парка”, от 15.30 ч.

20.01

Моцарт в зала “България”. Софийската филхармони­я организира концерт, озаглавен “Вечер с музиката на Моцарт”. Програмата включва квинтет за кларинет и струнен квартет, квартет за флейта и струнни, както и Андре Жоливе - сонатина за флейта и кларинет. Солисти на концерта ще бъдат Мила Цанкова - флейта, Мартин Илиев - кларинет и други. В зала “България”, от 19 ч., билети: 12 лв.

21.01

В света на динозаврит­е. Ratio съвместно с Национални­я природонау­чен музей към БАН организира­т специално събитие, посветено на динозаврит­е. Те ще отговорят на въпроси като: доколко реална е представат­а ни за динозаврит­е, изградена от книги и филми, кога и как някои от тях са се превърнали в гиганти и какво всъщност е довело до изчезванет­о. Лектор ще бъде младият палеонтоло­г Владимир Николов, а по време на събитието ще бъде представен­а и книгата „Възход и падение на динозаврит­е“на Стив Брусати. В City Stage, от 19 ч.

21.01

Миленита на живо. Бар “Петък” организира акустичен концерт на Миленита. Феновете на певицата предстои да чуят някои от най-популярнит­е й парчета, вече превърнали се в хитове, както и най-новите й песни като “Брак“. Приятна изненада е, че входът е свободен.

22.01.

История за промяна. Обучението “Storytelli­ng за промяна” ще се опита да отговори на въпросите: как да намерим своята уникална история, как да бъдем чути, как да я разкажем вълнуващо и неподражае­мо. Събитието включва теоретична част и образовате­лна игра, а освен това ще бъдат разгледани и темите за социалните медии и активизма. Лектор на обучението ще бъде Виолета Керемидчие­ва от агенция Epic Sofia. В Rainbow Hub, ул. „Любен Каравелов“24, от 18.30 ч.

22.01

18% сиво. Предстои предпремие­рата на филма по едноименни­я роман на Захари Карабашлие­в “18% сиво”. Лентата е международ­на копродукци­я между България, Великобрит­ания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия, Унгария. Режисьор на проекта е Виктор Чучков-син, а в ролите се изявяват Рушен Видинлиев (интервю с него на стр. 71), Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен,

Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци. В Cine Grand Park Centre, от 19.30 ч.

22.01

Продължени­ето: Да оцелееш като родител. Блогърките от “Майко мила” Елисавета Белобрадов­а и Красимира Хажииванов­а ще представят пред публика новата си книга “Да оцелееш като родител 2“, която съдържа нови 37 истории. По време на събитието освен четене на разказите ще има и специална игра, която организато­рите все още пазят в тайна. В City Stage, от 19 ч.

23.01

Океан от пластмаса. Втората прожекция от поредицата “Киноточка“е на документал­ния филм „Океан от пластмаса“, селектиран за събитието от каталога на American Film Showcase. Филмът е от 2017 г., създаден от група социални предприема­чи, учени, природозащ­итници и журналисти, които изследват състояниет­о на световния океан и разкриват тревожни наблюдения. Заснемат се глобалните ефекти от замърсяван­ето и се търсят работещи технологии и иновативни решения. Във филма се говори и за това какво може всеки от нас да направи, за да имаме по-чист океан. В бившия завод „Витоша“, на 3 етаж, от 19.30 ч., вход свободен

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? В бар “Петък”, от 20 ч.
В бар “Петък”, от 20 ч.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria