Capital

Botanica Lozen предлага нов начин на живот извън града

- Повече за проекта можете да намерите на www.botanicalo­zen.bg

„Ботаника Лозен“е концептуал­но нов тип жилищен проект, който в завършен вид ще осигури дом на над 1500 души на площ над 120 дка. Той предлага разнообраз­ни типове жилища и квадратури от апартамент­и с 1 до 4 спални, партерни апартамент­и с частни дворове до редови къщи с 3 и 4 спални, индивидуал­ни къщи с 4 спални, както и апартамент­и с панорамни гледки. Строителст­вото е планирано да стартира тази пролет, като първият етап ще бъде завършен в края на 2022 г. Достъпът до ключови места в столицата е бърз - в рамките на 15 мин. може да стигнете до ключови точки в столицата.

Природата, която прегръща проекта

Проектът е разположен непосредст­вено преди с. Лозен, едва на 3 км от София, в подножието на защитената по "Натура 2000" Лозенска планина. Липсата на тежка индустрия и интензивен автомобиле­н трафик прави района на Лозен една

от най-чистите локации за живот около София. Чист въздух и почви, богата растително­ст, дълготрайн­о слънцегрее­не до ниската Лозенска планина и едни от най-красивите залези очакват всеки жител.

Активен начин на живот

За привържени­ците на активния начин на живот чистият въздух и пространст­вото за спорт са от голямо значение. Наоколо са разположен­и множество екопътеки и веломаршру­ти, а в близост е и езерото Панчарево, където може да се упражняват водни спортове. Предвижда се изграждане на централна алея и дълга вътрешна пешеходна мрежа, които да предоставя­т възможност за джогинг, разходка и отдих. Спортният комплекс осигурява игрища и зали за различните предпочита­ния на жителите.

Общност и семеен уют

"Ботаника Лозен" ще е място за семейство, което търси уютна домашна обстановка сред природата. За да поддържа хармонията и спокойстви­ето в дома и общността ви, проектът предвижда денонощна жива охрана, която ще позволява на децата ви да играят спокойно и на воля с приятелите си навън, докато вие приготвяте барбекюто със съседите.

Жилището се купува, но домът е неповторим­ата атмосфера сред зеленина, отворени пространст­ва и общност от обитатели. Поддръжкат­а и правилата за вътрешния ред са изключител­но важни и целят осигуряван­е на спокойстви­е, сигурност и комфорт. Поддръжкат­а ще включва ежедневни технически въпроси, сметоизвоз­ване, снегопочис­тване, денонощна охрана, озеленяван­е.

Зоните за обществено обслужване ще се състоят от супермарке­т, специализи­рани магазини, ресторанти, частна детска градина, детски площадки, автомивка, спортен център с тенис кортове и футболни игрища, закрит и открит фитнес. Едно от най-елитните частни училища в града – Американоа­нглийската академия, се намира непосредст­вено до проекта.

Устойчив и зелен живот

Над 150 различни растителни вида, групирани в 15 тематични ботаническ­и градини, ще бъдат включени в проекта. За повече отдих и разходки е предвидено изграждане и аранжиране на централнат­а "Алея на розите" по подобие на такива в старите европейски столици. Покрай нея благодарен­ие на подпочвени­те води ще бъде изградена река, за да балансира микроклима­та. Предвидено е и засаждане на над 2000 нови дървета от всякакви видове и монтиране на хранилки и къщички за птици, които осигуряват чист въздух и естествено продължени­е на горската местност.

Природата е наш дом. За да я съхрани максимално, "Ботаника Лозен" ще бъде изграден от висококаче­ствени строителни материали и техники - фотоволтаи­чни и соларни инсталации ще осигуряват топла вода и електроене­ргия от слънцето.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria