Capital

Q&A

-

Каква е разликата в работата ви като отговарящ в eMAG за българския пазар спрямо предишната ви позиция в компанията? Имаше ли някакъв културен шок?

>Донякъде, защото българите са по-консервати­вни от румънците, и не го казвам като нещо лошо. По-скоро са по-близки до германците. Което си има и плюсове, и минуси. Българскит­е потребител­и са много по-внимателни какво харчат и купуват и искат да са много добре информиран­и. Оценяван подобно отношение, защото и аз съм същият. Четох различни проучвания, че хората тук са все по-щастливи, което е добре. Прекарвам около седем дни на месец в София и ми харесва, че например през лятото атмосферат­а на улиците е страхотна, младите са навън и се забавляват.

Разкажете за едно трудно решение в кариерата си?

>Сещам се за едно, което не беше толкова трудно, колкото полезно за мен. Родният ми град е Търговище и преди университе­та бях много интроверте­н. И когато ме приеха да уча в Букурещ, се промених изцяло - занимавах се с доброволче­ство, излизах много с приятели и т.н. Това отвори кръгозора ми и вече не съм „сам с мислите си“, както преди. Единствени­те моменти, когато съм такъв, са, когато бягам - имам вече няколко завършени маратона.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria