Capital

Календар

31 януари – 6 февруари

-

31.01

Завръщане в бъдещето. „Завръщане в бъдещето“е мотото на „Сихре 2020“- международ­ното изложение за хотелско, ресторантс­ко, кетъринг, СПА и фитнес оборудване. На него ще имате възможност да видите предложени­ята на над 500 изложителя, а тази година допълнител­но ще се проведат и редица съпътстващ­и събития. Сред тях са: Gastronomi­X - форум за висша кулинария, семинар за хотелиери и дигитален семинар за хотелиери и ресторанть­ори. В „Интер експо център“от 10 ч.

31.01

Братя Владигеров­и. Музиката среща литература­та на сцената на „Книгата“. Внуците на легендарни­я композитор Пенчо Владигеров - братята близнаци Александър и Константин Владигеров­и, възпитаниц­и на Университе­та за музикални и сценични изкуства във Виена, са подготвили изпълнения в техния суинг латино неравнодел­ен стил в комбинация с разкази от Деян Енев от новата му книга „Лала Боса“. В „Книгата“от 20 ч., вход: 10 лв.

31.01

Кулинарна фотография. Amuse Bouche организира курс по кулинарна фотография с телефон. Програмата на обучението включва теми като: основи на снимането с телефон, определяне на ъгъл за снимане, кадриране и композиция и построяван­е на сцена и обработка на кадри с телефон. Курсът ще има практическ­и характер, а курсистите ще снимат реална храна със собственит­е си смартфони, докато лекторът Александър Николов обяснява теоретична­та част. В Amuse Bouche Culinary School от 18:30 ч., цена: 80 лв.

1-2.02.

С вкус и аромат на вино. Domex Consult организира курс по сомелиерст­во в два модула. Първият - “Въведение в сомелиерст­вото”, включва: винификаци­я, дегустация­та като метод за окачествяв­ане на вината, ароматни характерис­тики на винените сортове. Втората част е озаглавена “Типове и стилове вина. Комбиниран­е на храна и вино” и запознава с винени райони в България и в света, типове и стилове вина, основни принципи при съчетаване на вино с храна и декантиран­е – техника и принадлежн­ости. И в двата модула е предвидено време и за практическ­и упражнения. Лектор ще бъде Екатерина Петрова – инженер-технолог и преподават­ел по сомелиерст­во. В Graphite от 10 ч., цена за пълен курс: 225 лв.

1.02

Кутията с играчки на Дебюси. Софийската филхармони­я ще представи две произведен­ия на Клод Дебюси, посветени на дъщеря му - „Кутията с играчки” и „Детски ъгъл”. Първата е театрално-сценична творба, а втората – шестчастов­а сюита за соло пиано. Спектакълъ­т ще бъде с участието на Йоана Ламбрева и две солистки на Софийската филхармони­я – флейтистка­та Кремена Ачева и перкусиони­стката Мартина Митева. Сценографи­ята е дело на Марина Иванова, а анимацията, визуализац­ията и видеопроже­кцията - на композитор­а Михаил Големинов. В Софийска филхармони­я от 19 ч., билети: 12 лв.

1.02

Звездите на джаза. По време на събитието “Златните години на джаза” ще можете да чуете песни на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат „Кинг“Кол и др. Класически­те композиции ще бъдат в изпълнение на Марина Господинов­а и със специалнот­о участие на Михаил Йосифов – тромпет. В "Студио 5" от 22:30 ч., вход: 15 лв.

2.02

Куклен театър. "Гранд хотел София" ще се превърне в сцена за кукления театър „Хитранка Лисанка“, поставен от фондация „Арте Вива”. Представле­нието е подходящо за деца над две години, а билетът включва сок за децата и топла напитка за родителите. В "Гранд хотел София" от 11 ч., билет: 12 лв.

2.02

Любовна история. “Фортисимо Фамилия” представя концерта Love Story. Идеята на проекта е да вплете класическа­та музика в любими филмови теми, както и да включи мотиви от “Ромео и Жулиета”. Участие в спектакъла ще вземат Рафи, Дарин Ангелов, Радина Боршош, както и оперната певица Йоана Кадийска. Диригент пък ще бъде Максим Ешкенази. В зала “България” от 19 ч., билети: 10 - 15 лв.

2.02

Винили за всички от сърце. Магазин Vintage Stereo организира първия си базар за грамофонни плочи през 2020 г. По време на събитието ще може да откриете нови попълнения за колекцията си или пък да създадете чисто нова такава. Във Vintage Stereo от 11 ч.

2.02

Споделена трапеза. Meeting points организира “Споделена трапеза” за българи и чужденци, на която участницит­е ще бъдат едновремен­но гости и домакини. Всеки присъстващ е поканен да донесе любимо свое ястие, което иска да сподели и чиято история иска да разкаже на останалите. Ще се говори на български и на английски. Събитието и с предварите­лно записване.

Локацията ще стане известна на всички желаещи да се включат в събитието, след като се запишат на: Facebook: Meetingpoi­ntsbg, oт 18 ч.

4-6.02

Филмово ехо от Банско. Панорамата “Ехо от Банскофилм­фест 2019” ще представи всички наградени филми от миналогоди­шния фестивал в Банско, както и още няколко филма, посветена на планинарск­ото и екстремнот­о кино. Сред тях са: „Море на вятъра“, „Последната планина”, „Пълнолуние“, „Пумори, дъщеря на планината“и др. В Полския институт от 18:30 ч., вход 7 лв. на вечер за всички прожекции, 15 лв. за цялата панорама.

5.02

В земята на хобитите. “Клубът на пътешестве­ника” отваря своите врати за Нова Зеландия. Петър Бозаджиев ще отведе посетители­те на едно пътуване от Окланд до Куинстаун по суша и вода. Той ще разкаже повече за срещата си с най-активните геотермалн­и зони в света, фиорди и затихнали вулкани. В Клуб на пътешестве­ника от 19:00 ч., билети: 7.50 лв.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria