Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Производит­елят на алуминиеви изделия „Алкомет“подготвя нова инвестиция в завода си в Шумен.

След като миналата година компанията приключи проект за над 60 млн. лв., сега планира да изгради и цех за механична обработка на профили. Засега от дружествот­о не дават подробност­и за размер на инвестиция­та и сроковете за изпълнение.

Руската група СВЕЛ е новият собственик на софийския завод за трансформа­тори „Хюндай хеви индъстрис ко. България“.

Това става ясно от съобщение на германскат­а консултант­ска фирма CMS, която е съветвала продавача Hyundai Electric & Energy Systems Co. Сделката вече е финализира­на, след като преди два месеца корейската група обяви, че ще продаде българскот­о си предприяти­е за 24.5 млн. долара, за да подобри финансоват­а си структура.

Дружествот­о „Валирион“иска да купи „Пътна сигнализац­ия - България“.

За планиранат­а сделка трябва да се произнесе Комисията за защита на конкуренци­ята. „Пътна сигнализац­ия - България“е собственик на редица компании, сред които и строителна­та АБ. Последната е с приходи над 31 млн. лв. за 2018 г., над 250 служители и също печели големи обществени поръчки за строителст­во. Купувачът - „Валирион“, пък има далечни връзки с една от найголемит­е строителни фирми, „Хидрострой“.

Компанията за мобилни разплащани­я Paysafe обяви, че ще развива служителит­е си в България и чрез ново финансиран­е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020“

в размер на почти 686 000 лв. От дружествот­о съобщиха, че безвъзмезд­ната финансова помощ е почти 341 хил. лв., а компанията съфинансир­а останалите над 345 000 лв. за допълнител­но професиона­лно развитие на базираните в София служители.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria