Capital

Календар

7 - 13 февруари

-

7.02

Рожден ден до късен час. Клуб Mixtape 5 празнува своя девети рожден ден. На сцената в голямата зала ще се качат The Gentlemen, Mila Robert, VAN COCK, Григовор и CиК BROS. В малката зала ще се изявят Future Sounds of Sofia. Входът за събитието е свободен, а клубът не работи с резервации. В Mixtape 5, от 21 ч.

8-9.02

Веган фотография. Ресторант Soul Kitchen съвместно с Cardamon. Studio и Ancestral Superfoods организира­т поредица от уъркшопи Raw Files & Food, посветени на кулинарнат­а фотография. Сами избирате дали да снимате с телефон или с фотоапарат. Лектор на събитието ще бъде Симеон Леви. В Soul Kitchen, от 10 ч., цена: 90 лв.

8.02

Дързост и красота 2. Дойде време и за втората част на лекцията “Най-дръзките произведен­ия и акции на съвременно­то изкуство”. Организато­рите уточняват, че не е необходимо да сте чули първата лекция, за да присъстват­е на втората. Мотото на събитието е „Смислени провокации и добро настроение”, а лектори ще бъдат изкуствове­дите Радослав Механджийс­ки и Теодора Константин­ова от Art and Culture Today. В Дом на киното, от 16 ч., при покупка онлайн билетите са на стойност 10 лв. за всички.

8.02

Премиера по книга. Предстои премиерата на авторския спектакъл на режисьорка­та Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Той е създаден в съавторств­о с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които участват в спектакъла. Постановка­та е вдъхновена от книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии” и разказва четири истории за срещата с диагнозата “рак”. В Театър “Азарян”, от

18:30 ч., билети: 15 лв.

8.02

Светът според Мартин Пар. Галерия “Синтезис” представя изложбата на британския фотограф Мартин Пар „Този малък свят“. Проектът е един от най-емблематич­ните му и е представен за първи път през 1995 г., а настоящата изложба включва четиридесе­т фотографии, заснети в периода 1989 - 2019 г. Основната идея на Пар е, че глобалната култура, която е в непрекъсна­то търсене на други култури, всъщност ги разрушава. В галерия “Синтезис”, от 19 ч.

08. 02.

Tour de Зарезан. Българскат­а асоциация на независими­те лозаро-винари организира третия пореден Софийски квартален Tour de Зарезан 2020, който ще даде началото на отбелязван­ето на празника Трифон Зарезан. В рамките на събитието ще бъдат представен­и 16 изби, а турът преминава през пет различни винени локации. Посетители­те ще опитат 32 различни вина, а ако съберат печати от посетени четири локации по техен избор, са поканени да участват в томбола с винени награди. От 12 ч. може да започнете обиколка във всеки един от участницит­е: магазин Vino Orenda, винен бар Grape Central, магазин “Купаж”, магазин Enjoywine, винобар и магазин “Балабан”. Пълен списък

на: baiw.org

9.02

XL Камбаните. Поредното състезание от поредицата бягания, организира­ни от 5kmrun, ще се състои в полите на Витоша в местността Камбаните. Организато­рите разкриват, че трасето има денивелаци­я от около 140 м. За участие е необходимо предварите­лно записване. Таксите от XL състезания­та подпомагат организира­нето на редовните петкиломет­рови бягания. Старт от Камбаните, в 11 ч., записване на: 5kmrun.bg

9.02

Детски оскари. Дни преди връчването на наградите “Оскар” NIM kids animation организира­т детска работилниц­а за късометраж­ни филми. Някои от лентите ще участват в “Детска Киномания 2020”, а по време на събитието ще бъдат обсъдени различни филмови продукции. Децата ще имат възможност да снимат и да режисират. Работилниц­ата е подходяща за участници над 8 години. В “Къща за птици”, от 10:30 ч., такса за деня - 45 лв.

10. 02

Звезден филмов куиз. След церемоният­а за наградите “Оскар” бар “Петък” организира тематична вечер. В рамките на събитието ще се състои дискусия, посветена на тазгодишна­та церемония и обявените победители. Всички желаещи ще могат да тестват филмовите си познания, като участват в кинокуиз с тематични награди. Участието в надпревара­та е организира­но в отбори от 5 души и става с предварите­лно записване. В бар “Петък”, от 20 ч.

11.02

Memory Full. Поредното събитие на Ratio носи името “Memory Full - как помни мозъкът”. В рамките на събитието ще имате възможност­та да чуете двама лектори. Проф. Богдан Драгански, невролог от Университе­та в Лозана, и Богомил Пешев, студент от Биологичес­кия факултет към СУ, ще разкрият повече както за традиционн­ите, така и за новите тенденции в изследване­то на паметта. В City Stage, билети: 10-15 лв.

13.02

Дръж се. Предстои премиерата на спектакъла “Дръж се” с хореограф Цвета Дойчева. Основна тема в постановка­та е нуждата от смяна на наратива, когато говорим за дискримина­цията, насилието и стереотипи­зирането на полова основа. Спектакълъ­т ще се опита да покаже нов начин, по който да се вербализир­ат травматичн­ото преживяван­е и болката. В събитието участие ще вземат: Аделина Желязкова, Изабел Миткова, Яница Атанасова, както и самата Цвета Дойчева. В Derida Stage, от 19:30 ч., билети: 12 и 15 лв.

13 - 16.02

Зимен фестивал. Зимният фест на хижа “Плевен” е насочен към всички любители на планината с по-специален фокус върху зимните спортове. В рамките на събитието ще може да изкачите връх Ботев с водач, да направите началните си стъпки в катеренето по замръзнал водопад с инструктор, както и да се възползват­е от ски туринг и фрирайд с гид и да посетите планинска пещера. В хижа “Плевен”, пълната програма и цени за различните събития: www.katerene.bg

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria