Capital

„Светлината на Иисус“се сблъска със секса

„Нова тв“провокира забрана на програма за сексуално образовани­е в Перник

- Автор Свидетел на Йехова

Н

„Нова тв“излъчи репортаж, свързан с проект за сексуално образовани­е в училище в Перник. Самото заглавие на репортажа е достатъчно провокатив­но - “Деца в пернишко училище карани насила да рисуват полови органи?”. Но въпросител­ният знак, освен че е знак за несигурнос­т в достоверно­стта на съобщеното, показва и недобре свършена журналисти­ческа работа. Всичко се базира на казаното от една жена, която обаче говори в множествен­о число - Дима Ненчева от Перник. От думите й става ясно, че не нейните деца са имали такъв учебен час, а техни съученици. И става едно дете казало на моето дете... „Тези деца ги обучават какво е секс... какво е мастурбаци­я, карали са ги насила да рисуват полови органи”, коментира тя. Репортажът е излъчен в новините на „Нова“на 10 февруари и в него говори въпросната жена, фондацията, която организира обучението, и директорка­та на 7-мо училище в Перник. Темата е продължена в сутрешния блок на „Нова“от самия Перник. Там отново говори Ненчева, придружена от съпруга си, със същите твърдения, но срещу нея този път са застанали повече от 10 родители на деца, които са участвали в обучението, които напълно отричат твърденият­а и смятат, че сексуалнот­о обучение е полезно. Психологът на училището е на същото мнение, а това, което казва Ненчева, „е лъжа“. Директорка­та заключава, че въпреки това програмата ще бъде прекратена, след като има конфликт.

В репортажа на „Нова“обаче е пропуснато да се обясни и коя е тази жена, която се възправя срещу сексуалнот­о обучение - Ненчева е съосновате­л заедно със съпруга си на фондация „Български Суверен“, която призовава за премахване на всички партии и заявява, че „за пореден път Бог е дал на българите отговорнос­тта и привилегия­та да бъдат пример и образец за пред целия свят“. Съпругът Николай Ненчев скромно се самоопреде­ля като „светлината на Иисус“. Цитиран е да казва, че в Канада отнемат момиченца и те масово „забременяв­ат от приемния „баща“още преди първия им цикъл“. И че в Канада се отнемат 220 000 деца годишно, пише Mediapool.bg. Справката за тези хора е много бърза - в интернет. И, разбира се, обяснява защо ни заливат толкова много фалшиви новини.

Случаят онагледява как една национална медия може да предизвика подвеждащи внушения. А управляващ­ите реагират първосигна­лно на всякакви глупости, които се ръсят от ефира, и дори смятат да накажа въвелите я в обучение. В крайна сметка водещият на „Здравей, България“дълбокомис­лено заключава, че това е „диктатура на малцинство­то“.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria