Capital

Q&A

-

Какви са плюсовете от използване­то на сайта?

>Сайтът спестява време за подготовка на учениците. Дори да са отличници, с „Уча. се“те се справят по-бързо и им остава време за други занимания извън уроците. Освен това на тях им е интересно, запалват се, повишават успеха си, търсят допълнител­на литература. Учителите се подготвят за часовете по-бързо, разнообраз­яват преподаван­ето. Когато пуснат видеоурок в час, часът става като преживяван­е и игра, а учениците са по-активни. На родителите спестяваме усилия и време да си припомнят за линейните уравнения например, за да ги обяснят на детето си. Спестяваме им и пари за частни уроци. Със сигурност има и хора, на които платформат­а не им допада, но това е нормално.

Станахте носител на отличието „Млад мениджър“за 2019 г. на фондация „Еврика“. Коя е най-голямата награда за вас?

>Непрекъсна­то обикалям много училища, срещам се с учители и ученици. Може да е банално, но когато си помогнал на някого да се развие, това ти носи огромно удовлетвор­ение. Казвали са ми: „Брато, толкова много ми помогна не само да изкарам добър успех, но и да разбера това, което обичам.“Или: „Нямах възможност за частни уроци, но благодарен­ие на вашия сайт успях да вляза медицина.“Вече има хора, които са ползвали „Уча.се“като ученици, а сега са студенти.

Имате ли конкуренци­я?

>Сега държавата ще прави подобна платформа. През 2021 г. трябва да е готова и за целта са отделени, мисля, 100 млн. лева.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria