Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Русенската „Агрола еконивест“инвестира 5.3 млн. лв. в нова фабрика за преработка на плодове.

Проектът е подкрепен от Програмата за развитие на селските райони с безвъзмезд­ни 1.9 млн. лева, а останалата част от сумата ще бъде осигурена с банкови кредити. Новата фабрика ще добави 50 работни места към съществува­щите в момента 20.

„Джи Пи груп“, ГБС и „Райкомерс“се състезават във ВиК търг в Силистра за 43 млн. лв.

Проектът е за реконструк­ция и доизгражда­не на ВиК мрежи в областния град, както и селата Айдемир и Калипетров­о. Общо седем обединения са участвали за трите обособени позиции на обявената в началото на март поръчка. „Райкомерс конструкшъ­н“и ГБС са подали оферти за всички позиции, а „Джи Пи груп“участва само за третата позиция за 17.2 млн. лв.

Американск­ата Hertz поиска защита от фалит заради дълг от близо 25 млрд. долара.

Бизнесът на един от световните лидери при отдаването на коли под наем беше сериозно ударен от пандемията. Компанията с активи на стойност 25.8 млрд. долара официално влезе в процедура за защита от фалит. Сред най-големите кредитори са IBM и Lyft. Регионални­те клонове извън САЩ не са включени в започналат­а процедура.

Amazon може да купи стартъпа за автономни коли Zoox,

пише Financial Times. Сделката би била първата покупка на стартъп в сферата от страна на технологич­ния гигант, след като преди това Amazon инвестира в няколко подобни компании, но без да ги придобива. Основаната през 2014 г. Zoox беше оценена на 3.2 млрд. долара при последния си рунд на финансиран­е.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria