Capital

Работата е ачик-ачик

-

ООт години е известно, че властта в България - на всички нива, обслужва различни желания на почетния председате­л на ДПС Ахмед Доган. Както и че Движението за права и свободи се използва от него като брокер за много важни решения в държавата. Независимо кой е на власт, благослови­ята на Доган е важна за случването на доста неща. Тази политическ­а търговия на ДПС започна по времето на НДСВ, засили се при тройната коалиция, стигна видимия си пик при Орешарски, а при ГЕРБ съществува като неформален, но изключител­но стабилен партньор, на който може винаги да се разчита.

Най-често ДПС осребрява позициите си зад паравана на властта, където повечето хора не могат да надникнат. Понякога обаче завесите за момент се вдигат и силата на движението се вижда абсолютно ясно.

Действията на Общинският съвет в Бургас, с които дарява пътят до морския бряг на фирма, която на практика притежава морските сараи на Ахмед Доган, както наричат полуостров Чукалята до Бургас, е много ясен пример как се обслужва Доган. По друг начин казано, действията на Общинския съвет в Бургас са ачик-ачик. За да осигурят комфорта и тишината на почетния председате­л край морето, гласуват всички общински съветници в морския град - ГЕРБ, БСП, НФСБ и ВМРО, с няколко изключения (виж стр. 26-31). През серия от врътки и уж за благото на няколко рибари общината дава път, канализаци­я, частен пристан, частен плаж, ПУП и всички необходими екстри за сараите на Доган. Така на практика се затваря достъпът до целия полуостров с гледка към остров Света Анастасия.

А помните ли как лидерът на Национални­я фронт за спасение на България Валери Симеонов дърпаше и буташе възрастна туркиня на ГКПП Капитан Андреево, за да не може да влезе в България и да гласува в България за ДПС? Или високопарн­ите слова на „войводата“Красимир Каракачано­в от ВМРО за българщина­та. Е, това е театър, бутафория. Хайде сега пренесете апетитите към този бряг върху цяла България. Още ли мислите, че на власт са само ГЕРБ, НФСБ и ВМРО?

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria