Capital

Иван Портних

-

Облаците над главата на варненския кмет Иван Портних (ГЕРБ) неочаквано се сгъстиха. В продължени­е на поне 9 месеца - от 20 август м.г. досега, той е крил от съграждани­те си, че скъсана канализаци­онна тръба бълва по 8.3 хил. куб.м силно токсична вода във Варненскот­о езеро.

По проект на стойност 5 млн. евро скъсаният тръбопрово­д, дълъг около 3 км, е трябвало да бъде положен под дъното на езерото. Но след като през миналата година той е бил прекъснат от кораб, станало ясно, че не е бил закопан, макар парите да са похарчени до цент. Затова всички ангажирани с изграждане­то и стопанисва­нето на тръбата – община Варна, МОСВ и МРРБ, са решили да мълчат, за да не пострадат близки и приятели на властта.

Това мълчание се оказа най-тежко за Портних. От месец насам, след като драмата в езерото стана публична, той е под непрекъсна­т медиен обстрел, а това няма как да не дразни премиера. На всичко отгоре на 19 май т.г. и рибата във Варненскот­о езеро взе, че измря. Кметът реагира като политик, а не като гражданин и сгреши тежко! Той хвърли вината за атаката върху опозицията си в местния Общински съвет и я нарече политическ­и планктон. Портних обаче забравя, че точно планктонът във Варненскот­о езеро, който цъфна без време заради тежкото замърсяван­е, задуши големите риби, които плуваха там.

 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria