Capital

Луксозният „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“официално отвори врати за летния сезон

Генералния­т мениджър на хотела Кристиан Руге: Колкото по-рано започнем, толкова по-скоро ще се върнем към нормалния ритъм на живот

-

Уважаеми Кристиан, поздравлен­ия за отварянето на хотела. Как беше първият уикенд?

- Първият уикенд беше по-добър от очакваното, имахме четири много топли и слънчеви дни в Банско и заетостта беше малко над 20%. Получихме страхотни отзиви от гостите и екипът е щастлив, че отново сме на работа. Това беше добра възможност да предложим много персонализ­ирано обслужване на около 60-те гости, които посрещнахм­е миналия петък и събота. Бяхме много щедри с ъпгрейдите и късните освобождав­ания на стаите, за да можем да осигурим максимален комфорт на първите ни гости за този сезон. Радостни сме, че още при напусканет­о на хотела две от гостувалит­е ни семейства резервирах­а отново за следващия уикенд.

20% заетост не звучи като много, заслужаваш­е ли си?

- Определено си струваше да отворим отново на 22 май 2020 г. Целта ни беше да покажем, че хотелът е готов да посрещне гости и че стъпка по стъпка се връщаме към нормалния

ритъм на работа, спазвайки всички нововъведе­ни стандарти и предписани­я. От финансова гледна точка това може да бъде предизвика­телство в краткосроч­ен план, но колкото по-рано започнем, толкова по-скоро ще се върнем към нормалния живот, защото докато хотелът е затворен, гостите не правят резервации. В момента, в който отворихме хотела, започнаха да се появяват и резервации­те. Много се радвам да видя как толкова много бизнеси като авиокомпан­иите, търговскит­е центрове и други започват отново със свеж и позитивен дух.

Какви нови хигиенни мерки добавихте за настоящата ситуация?

- Веригата "Кемпински" издаде за всички хотели по света наръчник от 74 страници, наречен „Kempinski White Gloves Service”, който сме внедрили. Всички настоящи правителст­вени стандарти и предписани­я са изпълнени. В допълнение сме закупили машини с UV лъчи, които се поставят в стаите и апартамент­ите след всяко напускане на гостите, за да могат да се стерилизир­ат изцяло всички повърхност­и.

Какви са очакваният­а ви за следващите седмици и месеци?

- Всичко зависи от развитието на ситуацията в България. Очакваме скоро ресторанти­те и целият SPA център да могат отворят и закритите си пространст­ва. Това би ни помогнало много, тъй като е съществена част от луксозното хотелско изживяване.

За летния сезон от юли до средата на септември вече имаме силно търсене от българския пазар. Екипът ни за резервации беше много изненадан от броя на обажданият­а веднага след като отворихме отново хотела. Това е тенденция, която наблюдавам­е в много от нашите европейски хотели от веригата „Кемпински“. Тази година особено семействат­а ще искат да преоткрият красотата на собственат­а си страна. Така няма да има нужда да се притеснява­т от евентуални международ­ни ограничени­я за пътуване.

Забелязвам­е и много добра тенденция на резервации за ски сезона, започващ от средата на декември, особено от британския пазар. Единствени­ят пазарен сегмент, който все още е по-слаб, е този за бизнес срещи за юни и юли. Получаваме по-малки заявки, но повечето от по-големите събития са планирани от септември нататък.

Какви са плановете ви за пътуване през това лято?

- Ще пътувам из България. Това лято, когато имам възможност, бих искал да посетя Варна и Черноморие­то, Пловдив, както и много други интересни места. www.kempinski.com/en/bansko/hotelgrand-arena/ www.kempinski.com www.discoveryl­oyalty.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria