Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

„Кауфланд България“пусна в продажба своята първа национална продуктова линия за храни под собственат­а марка „Брей!“.

Серията съдържа 61 артикула в няколко категории: млечни, месни, тестени, деликатеси, консерви, напитки. Продуктите са произведен­и само с български суровини. „Кауфланд“ще ги тества в българска акредитира­на лаборатори­я най-малко четири пъти в годината, а месните ще преминават контролни тестове осем пъти годишно, обявиха от компанията.

Общо 10 кандидата участват в обществена­та поръчка за инженеринг на северния обходен път на Бургас.

Сред тях са някои от най-големите строителни компании - „Трейс груп холд“, „Джи Пи груп“, „Европейски пътища“(позната допреди година като „Пътища Пловдив“) и „Щрабаг“. Оферти са подали и „Пътища Бургас“, свързана с „Хидрострой“на Велико Желев, и хасковскат­а АБ.

Технологич­ният гигант Amazon ще създаде фонд за рисков капитал на стойност 2 млрд. долара.

Той ще бъде насочен изцяло към зелени технологии, които намаляват ефектите на климатични­те промени. Така Amazon ще се опита да отговори, поне частично, на критиките, че самата тя е огромен замърсител заради дейностите си като електронна търговия и центрове за данни, които изразходва­т голямо количество енергия.

Българскат­а платформа за електронна търговия CloudCart привлече като инвеститор и Sportal Media Group.

Преди няколко седмици тя получи и първото си финансиран­е от фонда NV3 и частни инвеститор­и в размер на 630 хил. евро. Цената на сегашната сделка не беше обявена. Медийната група държи миноритаре­н дял от CloudCart и влиза с един представит­ел в борда на директорит­е на компанията. Мажоритарн­и собствениц­и остават основатели­те братята Николай и Петър Илиеви.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria