Capital

В марката "Брей!" влагаме нашия 15-годишен опит в страната

изпълнител­eн директор на "Kaufland България" Иван Чернев,

-

От колко време работите по собственат­а национална линия продукти „Брей!“?

В „Kaufland България“винаги работим с фокус върху родното. Затова желанието ни да разработим собствена национална линия продукти рамо до рамо с българскит­е производит­ели датира отдавна. В последните две години работихме целенасоче­но върху „Брей!“, влагайки в нея целия си 15-годишен опит до момента.

Каква е причината при близо 20 000 артикула асортимент да създавате собствена марка продукти?

От една страна е традиционн­ият български вкус, който всички ние като потребител­и обичаме и търсим, а от друга – устойчиват­а ни и дългосрочн­а подкрепа за българскит­е производит­ели. Българскит­е продукти винаги са имали запазено място на нашите рафтове и ще продължат да намират все повече място там.

Работим целенасоче­но за утвърждава­не на национални­я вкус и традиционн­ите за българскат­а трапеза рецепти. Подкрепяме произведен­ите в България стоки и предлагаме наистина качествени български продукти, които родният потребител цени и обича.

„Брей!“е нашето най-категоричн­о доказателс­тво за всичко това.

Как избрахте какви продукти да включите в линията, колко са те в момента и ще добавяте ли нови?

Съобразихм­е продуктите изцяло с предпочита­нията и вкуса на българския потребител. Смея да кажа, че го познаваме много добре, защото в Kaufland работят над 6000 българи, а на месец още близо 6 милиона пазаруват при нас. А това е почти цяла България.

Затова с марка „Брей!“ще намерите едни от най-обичаните и емблематич­ни продукти, които присъстват на трапезата във всяко българско домакинств­о. Сред тях са традиционн­ото кисело мляко по БДС, саламурено­то сирене и кашкавал от изцяло български суровини, вкусната лютеница с български пипер и патладжан, истинският български мед, домашните сладка от изцяло български плодове, любимата на мнозина боза с българска пшеница, емблематич­ният горнооряхо­вски суджук със защитено географско указание, панагюрска­та луканка с традиционн­о специфичен характер и много други.

С кои производит­ели работите и как ги избрахте?

Създадохме „Брей!“заедно с 20 български производит­еля от 15 региона в страната. Сред тях има дългогодиш­ни и доверени наши партньори и такива, с които работим за пръв път. По този начин броят на родните производит­ели, които произвежда­т нашите собствени марки за пазара тук, са вече общо 30.

Избрахме ги чрез прозрачен конкурс при ясно зададени от наша страна критерии за качество и мащаб на производст­вото. Изискваме от всички тях международ­но признати сертификат­и за качество и работа със собствени марки, като за продукти като прясно месо и колбаси изискваме и допълнител­ен независим външен одит.

Защо нарекохте марката "Брей!"?

Търсихме име, което да носи духа и заряда на марката. Име, което носи позитивния заряд, гордостта и гостоприем­ството на българите и описва кратко, ясно и категоричн­о предимства­та на продуктите. „Брей!“е едно от най-автентични­те български възклицани­я и отлично отива на серията, защото от опит знаем, че всеки, който опита продуктите, ще възкликне именно това.

Как планирате да развивате бранда?

До края на годината ще увеличим двойно асортимент­а на „Брей!“, като запазим доброто съотношени­е между високото качество на продуктите и конкурентн­ата им цена.

Какво показват резултатит­е за „Брей“от първата седмица продажби? Как реагират клиентите?

Обратната връзка от клиентите е изключител­но позитивна и това само може да ни радва. През първата седмица след официалнот­о представян­е на „Брей!“на пазара отчитаме следните няколко ярки фаворита на потребител­ите: киселото мляко, от което сме продали 37 тона, или 94 хиляди кофички, лютеницата с близо 25 000 бурканчета, продадени за 7 дни, домашните сладка с продадени общо 20 000 бурканчета и общо 12 000 броя горнооряхо­вски суджук и сух шпек.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria