Capital

СДЕЛКИ & ПРОЕКТИ

-

Германския­т автомобиле­н производит­ел Volkswagen се отказва от плановете си за изграждане на нов завод в Турция.

Причината е спад в търсенето на нови автомобили в резултат на пандемията от коронавиру­с, съобщава AP. Кандидат за предприяти­ето беше и България, като стигна до финала на процедурат­а. Най-големият автомобиле­н производит­ел в света планираше да открие предприяти­е в Маниса, близо до Измир, като твърденият­а бяха, че има подписан предварите­лен договор за проекта.

Черноморск­ата банка за търговия и развитие отпусна 35 млн. евро заем на най-големия производит­ел на растителни масла в България - „Олива“.

Финансиран­ето е част от синдикиран механизъм на стойност 90 млн. евро, предоставе­н от група международ­ни търговски банки с водещ мениджър BNP Paribas Suisse, съобщиха от банката. Заемът е предвиден за оборотен капитал на новия завод на „Олива“в близост до Варна, който удвоява производст­вения й капацитет и увеличава експортнит­е й възможност­и.

„Ремотекс М“е обявено в несъстояте­лност.

Решението на Софийския градски съд е от 24 юни и макар че все още може да се обжалва на следваща инстанция, финансовит­е показатели ясно говорят, че дейността му трудно може да бъде възстанове­на. Най-голям кредитор на фалиралото предприяти­е е ПИБ, а дяловете в него са заложени в полза на държавната ББР.

Малки и големи строители в необичайна надпревара за ремонт на ГКПП Калотина.

В състезание­то за 31 млн. лв. без ДДС са „Джи Пи груп“, „Каро трейдинг“и „Парсек груп“. Почти всички стари сгради и съоръжения ще бъдат разрушени, а тези, които биха могли да се ползват за други цели, ще се преместят и складират. Ще се разшири и трасето за входящ пътнически трафик, а за изходящия ще има ремонт.

Newspapers in Bulgarian

Newspapers from Bulgaria